Soru Önergeleri

KHK İle Mağdur Edilen ÖYP’liler İçin Yeni Soru Önergesi Verildi

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 2 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile araştırma görevlilerinin mağdur edildiğini söyledi. KHK’ya göre; araştırma görevlilerinin iş güvenceleri ortadan kalktı.

Bozkurt, konu ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım’a soru önergesi verdi. ÖYP kapsamında atanan öğretim görevlilerinin 2 Eylül 2016 tarihli KHK ile statülerinin değiştiği ve bunun da araştırma görevlilerinin iş güvencelerini ortadan kaldırdığını ifade etti.

Bozkurt önergesinde:  “Düzenleme öncesi 33/A ile ÖYP’li araştırma görevlileri, maksimum 3 yıllık bir sözleşmeye tabi idi ve sözleşmeler üniversitenin inisiyatifine bağlı olarak uzatılabiliyor, sözleşme uzatılmasa dahi idari mahkemeye başvurarak dönebiliyordu.” dedi.

Son KHK’nın, araştırma görevlilerinin hukuki işlemler doğrultusunda görevlerine geri dönmelerini engellediğini de ifadelerine ekledi.

Bozkurt’un Başbakan Binali Yıldırım’a yönelttiği diğer sorular şöyle:

– ÖYP’li araştırma görevlileri arasında FETÖ ile bağlantısı olduğu düşünülen kişiler varsa neden onlar ile ilgili bir yaptırım uygulanmamış, bunun yerine suçlu suçsuz ayrılmaksızın, binlerce genç aynı kefeye konmak suretiyle mağdur edilmiştir?
– ÖYP’lilerin kadro tiplerinin değiştirilmesi, FETÖ ile mücadeleye ne gibi bir katkı sağlayacak, 33/a kadrosunda yapılamayan hangi uygulama 50/d’de yapılacaktır?

Kamupersoneli.net