Gündem

KHK Mağdurlarının Beklediği Görüşme Önümüzdeki Hafta Yapılacak

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesinin önümüzdeki hafta yapılması bekleniyor.

Görüşmelerde OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar neticesinde ihraç edilen akademisyenler, açığa alınan öğretmenler ve tutuklu gazeteciler konuşulacak. 

Kılıçdaroğlu, Yıldırım’dan bayramdan sonra görüşme sözü almıştı. Görüşmenin önümüzdeki haftaiçi yapılması planlanıyor. İkilinin görüşmesinde KHK mağdurlarının konuşulacağı ve CHP komisyonu tarafından oluşturulan raporun yer aldığı dosyanın Başbakan’a sunulacağı öğrenildi.

OHAL kapsamında yayımlanan KHK’lar neticesinde başta akademisyenler olmak üzere, öğretmenler de mağdur oldu. KHK’ların yayınlanmasının ardından 30 bin mağduriyet şikayeti geldi. 

Kılıçdaroğlu mağduriyetlerle ilgili: “Darbeyle hiç ilgisi olmayan akademisyenleri neden içeri atıyorsunuz? Bunu dillendirmek namus borcumuz. ‘Tek tip üniversite’ diyorlar, bu Nazi kafasıdır.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yayınlanan ilk KHK dışında diğer KHK’ların iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağını açıkladı. 

Yayınlanan son KHK ile görevden alınan öğretmenler hakkındaki konuşmasında: “PKK ile doğrudan irtibatı olanlar, PKK’nın talimatı ile hareket edenler varsa yakasına yapışın, yargılayın, suçlu bulursanız atın. Ancak bu kadar öğretmeni PKK’lı diye atmak anlaşılır gibi değil. Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerine bağlı kamu görevlileri de atılıyor. Bazı illerdeki öğretmen sayısının yarısına yakını açığa alınmış. Akademisyenler de aynı torbaya konulmuş. Bildiriye atıp sonra imzasını çekenleri bile atmışlar. Bu nasıl bir tablodur. Birçok mağduriyet oluşuyor” dedi.

Şimdi gözler Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinde.

Kamupersoneli.net