Gündem

Kıdem Tazminatı Çalışmaları Tamamlandı Yeni Hükümeti Bekliyor

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Kıdem Tazminatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki bir sergiye iştirak eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı açılışta bir konuşma yaptıktan sonra gazetecilerden gelen soruları yanıtladı.

Süleyman Soylu : “Çalışmalar tamamlandı”

Kıdem tazminatı ile ilgili bir soruya yanıt veren bakan Süleyman Soylu , Söz konusu çalışmaların tamamlandığını ve ayrıntılı detaylarının yeni hükümet ile birlikte açıklanacağını dile getirdi. Bakan Süleyman Soylu : “Şu anda elimizde kamuoyuna sunmadığımız ama çalışma hayatı içerisinde bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz en kapsamlı kıdem tazminatı çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Gerek çalışanlarımızın, gerek işverenlerimizin çok net bir şekilde kendi var olan durumlarını net ve iyi görebileceği bir çalışmayı tamamlamış durumdayız.


İyi ve iddialı bir ürün hazırladığımızı düşünüyoruz. Türkiye’de çalışanların yüzde 86’sının kıdem tazminatını alamadığını düşündüğümüzde aslında sessiz milyonların önemli ölçekte sahip çıkıldığı kıdem tazminatı çalışmasını biz teknik açıdan tamamlamış durumdayız. Bundan sonra sosyal diyalog penceremizi açacağız. Hem sendikalarımızla hem işveren temsilcilerimizle hem sanayi ve ticaret odalarımızla hem çalışanlarımızla hepsiyle bu diyaloğu ortaya koyacağız. Çok önemli araştırmalar yaptık. Toplum, çalışanlar, kıdem tazminatını alamayanlar ne talep ediyor, bütün bunları ortaya koyan çalışmaları ve araştırmaları hazırladık. İnşallah bu da 65. Hükümetle birlikte kamuoyuyla paylaşacak.”

Kamudan haberlerden, gündem haberlerinden ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olma fırsatına sahipsiniz. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını hemen indirin ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olun.

Kamupersoneli.net | Ankara