Gündem

Kılıçdaroğlu: " Devlete Sızma Yok Yerleştirme Var"

OHAL SÜRECİ DEMOKRASİYİ ETKİLİYOR

 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Medya temsilcileri ile bir araya geldi. Medya temsilcileri ile yapılan toplantıdan sonra kısa bir açıklama da yapan Kılıçdaroğlu, OHAL sürecinin demokrasiyi kötü etkilediğini söyledi.

CADI AVINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİN

OHAL süreci boyunca çıkarılan KHK’lerin cadı avına dönüştürülmemesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Adli Yıl Açılış töreni ile ilgili görüşlerini de yineledi ve söz konusu açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılmasının yanlış bir karar olduğunu söyledi.

SIZMA YOK , YERLEŞTİRME VAR

Basın temsilcileri ile yapılan görüşmede, FETÖ’nün kamu kurum ve kuruluşlarına sızmadığını ve yerleştirildiğini öne süren Kılıçdaroğlu ” Sızma diye bir şey yok yerleştirme var ” dedi. Kamu kurum ve kuruluşlarına FETÖ ile bağlantılı kişilerin AK Parti ve FETÖ’nün birlikte hareket etmesi sonucu yerleştirildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu , “Demokrasiden vazgeçilmemeli, KHK ‘lar ile ülke yönetilmez” dedi. 

40 BİN MEMUR İHRAÇ EDİLDİ

OHAL çerçevesinde yayımlanan son KHK ile Kamuda 40 Binin üzerinde kişi memuriyetten çıkarıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı gibi bir çok kamu kurum ve kuruluşunda 40 binin üzerinde kamu personeli için ihraç kararı verildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA