Gündem

Kılıçdaroğlu'na Yapılan Yumurtalı Saldırı Hakkında Açıklama

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan yumurtalı saldırının, çok organize, planlı, bilinçli, önceden planlanmış bir saldırı olduğunun kesinlik kazandığının belirterek, “Biz biliyoruz ki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisinin içinde bulunduğu provokatif eylemlerin olduğu ortaya çıkacaktır.” dedi.


CHP’nin Parti Meclisi Toplantısı Antalya’nın Belek Turizm Bölgesindeki bir otelde gerçekleştirildi.

CHP Grup Başkanı Levent Gök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıyla ilgili açıklama yaptı.

CHP’nin Antalya’da düzenlediği kampın ikinci gününde bulunduklarını hatırlatan Gök, dün yaklaşık 8 saat süren bir toplantı gerçekleştirildiğini ve pek çok milletvekilinin söz alarak ülke gündemiyle ilgili, partinin politikalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu bildirdi.

Gök, çok verimli geçen toplantının Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmesiyle son bulduğunu belirterek, demokrasiyi özümseyen, eleştiriyi kendi içinde sınırsız uygulayan bir parti anlayışının bu toplantıda da ortaya çıktığını ve herkesin görüşünü özgürce ifade ettiğini vurguladı.

Bugün de Parti Meclisinin toplantısının gerçekleştirildiğine değinen Gök, toplantının ise akşama kadar süreceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’na yapılan yumurtalı saldırı

Gök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, önceki gün Ankara Kocatepe Caminde şehit cenazesine katıldığı sırada yumurtalı saldırıya uğradığını anımsatarak, bu olayın terörle ilgili asayiş birimi tarafından yürütülmesini istedi.

Kılıçdaroğlu’nın Ankara’da hemen hemen bütün şehit cenazelerine katılan yegane lider olduğunu savunan Gök, “Biz şehitlerimizin Türkiye için verdikleri mücadeleyi biliyoruz. Bundan sonra da bütün şehit cenazelerinde acılı ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz. Önceki gün Genel Başkanımıza yumurtalı saldırının, çok organize, planlı, bilinçli, önceden planlanmış bir saldırı olduğu kesinlik kazanmıştır.” dedi.

“Bunlar Melih Gökçek’ten güç alarak…”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na ya da CHP’li yöneticilere saldırmak için organize bir şekilde gelen kalabalığın en başta şehitlere ve ailelerine kutsal bir mekanda çok ciddi bir saygısızlık gösterdiğine dikkati çeken Gök, şöyle devam etti:

“Bunun dinimizde de yeri yoktur. Ancak bu olayı planlayanlar sadece oraya gelenler değildir. Arkasındaki güçler kimlerdir? Biz biliyoruz ki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisinin içinde bulunduğu provokatif eylemlerin olduğu ortaya çıkacaktır. Bu konuda umarım önümüzdeki günlerdeki gelişmelere hep beraber tanık oluruz. Bunlar Melih Gökçek’ten güç alarak onun planlamasıyla oraya gelen bir avuç çapulcudur. Bir avuç çapulcunun ne bizleri şehit cenazelerine gidilmesini engelleme hakkı vardır ne de biz onlardan korkarız.” 

Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının Ankara’da kalabalık bir koruma ordusu ve ciplerle gezdiğini, bağımsız bir şekilde dolaşamadığını, şehit cenazelerine de çok nadir olarak geldiğini iddia ederek, “Şimdi provokatif eylemlerle güya CHP’yi bir başka partiyle ya da terörle ilintilendirmek gibi bir tablonun içerisine atılan bir algı operasyonunun bizzat başında durmaktadır.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i geçen hafta 553 milyon liralık belediye kaynağını defterlerinde gösteremediği için suçladığını anımsatan Gök, söz konusu kayıpla ilgili Gökçek’in, paralel yapıyla ilişkili olduğu gerekçesiyle el konulan bir holdinge ait yazılım şirketini suçladığına işaret etti.

Gök, “Dolayısıyla Melih Gökçek hem belediyede usulsüzlüğe neden olmuştur, 553 milyon liranın hesabını verememektedir hem de bunu açıklamak isterken paralel yapıyla işbirliğini yaptığını itiraf etmiştir. Haydi savcılar ne güne duruyorsunuz, siz paralel yapıyı araştırmıyor musunuz? Paralel yapıyla ilişkili olan Melih Gökçek hakkında ne yapıyorsunuz?” ifadesini kullandı.

Gökçek’in 4 yıl öncesinde İzmir Caddesinde iki kadın tarafından atılan yumurtayla ilgili olayda kendisini suçladığını belirten Gök, bunun da tamamen yalan olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kamupersoneli.net  | Ankara