Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan AK Partili Kadınlara Çağrı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu :”Türkiye’nin tüm kadınlarıyla onur duyuyor, gurur duyuyorum. Eğer bugün , AKP geri adım atmışsa, bu adımı geri attıran bu ülkenin yiğit kadınlarıdır. Sevgili kadınlar, size hitap etmek istiyorum. Bu ülkenin geleceği sizin ellerinizde. Çocuklarımızı siz yetiştiriyorsunuz, en büyük dersi annemden aldım. ( TBMM grup toplantısındaki ses sorunundan dolayı , Genel Başkan yer değiştirdi. Salonda Faşizme karşı omuz omuza sloganları atıldı) İki güzel olaydan söz etmek istiyorum size, Dünyanın en prestijli ödüllerinden bir tanesi olan Beethoven akademi ödülünü Fazıl Say kazandı! Hepimiz Fazıl Say’ı kutluyoruz.Ayrıca bir milletvekilimiz, Ömer Lütfi Baydar, NATO Parlementer Assamblesi başkan yardımcılığına seçildi onu da yürekten kutluyoruz. Esnaf kardeşlerimizin sorunlarını aktaracaktım, onu önümüzdeki haftaya erteliyorum.


TÜRKİYE FRENİ PATLAMIŞ BİR KAMYON GİBİ

Türkiye tarihinin en ciddi krizlerinden bir tanesini yaşıyor. Freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor Türkiye. Herkesin gelecek kaygısı var, iş veren yatırım yapmıyor, Dolar almış başını gidiyor. Ama bunların tek bir düşüncesi var tecavüzcüleri hapishaneden nasıl kurtarırız diye. Önce bu ülkenin tüm kadınlarına yürekten teşekkür ediyorum. Eğer bu gün, hiç bir ayrım yapmadan tarlada çalışan, dükkanda çalışan, evde oturan, sokakta gezen , vatandaşın halini hatrını soran tüm kadın kardeşlerime yürekten şükranlarımı sunuyorum. Onların gücü bu teklifin geri alınmasını sağladı. İlk kez kadınlar güçlerinin farkına vardılar. Şimdi önümüzde önemli bir süreç daha var.


TÜRKİYE’Yİ KADINLAR KURTARACAK

Türkiye eğitimden, dış politikasına kadar, savunmasından , ekonomisine kadar bir bataklığın içerisine sürüklenmiş vaziyette , bu bataklıktan Türkiye’yi kadınlar kurtaracak ! Buna güveniyorum. Bakın değerli kadın kardeşlerim , parlementonun çalışması konusunda size küçük bir bilgi vermek isterim. Sizler genellikle televizyonda Genel Kurulu görürsünüz. Ama genel kurul dışında komisyonlar vardır.Anayasa komisyonu, Plan ve Bütçe komisyonu , İnsan Hakları komisyonu gibi komisyonlar vardır. Dolayısıyla kanun teklifleri ve tasarıları önce bu komisyona gelir, bu komisyonda görüşülür ve ondan sonra genel kurula iner. Komisyonlarda görüşülmesinin nedeni şudur, Uzmanlar, STK’lar davet edilir bu komisyonlara. Bunların görüşleri alınır. Bazen alt komisyonlar kurulur, burada STK’lar ve Milletvekilleri hep bir arada çalışır. Daha sonra komisyonda kanun olgunlaştırılır ve Genel Kurula iner. Sizler genellikle tv’de bunları görürsünüz.

BUGÜN GERİ ÇEKİLEN ÖNERİ GECE YARISI GELMİŞTİR

Bugün geri çekilen yasa önerisi, bir gece yarısı önergesi ile kanun metnine girmiştir. Yani komisyonlarda görüşülmemiştir, STK’ların görüşü alınmamıştır. AKP dışında hiç bir partinin görüşü alınmamıştır. Önerge verilmiş, CHP’nin girişimleri sonucu yeterli çoğunluk bulunmadığı için bugüne sarkmıştır.

EN BÜYÜK TEPKİ KADINLARDAN GELDİ

En büyük tepkiyi kadınlar vermiştir. 83 kadın örgütü ortak bir bildiri yayımlamıştır. Bu teklifin kabul edilmemesi ile ilgili olarak.Ve teklif geri çekilme konusunda AKP içerisinde kabul görmüştür. Kadınlar gücünü göstermiştir, ne kadar güçlü olduğunu ortaya koymuşlardır. İktidardaki bir siyasal parti teklifi geri çekmek zorunda kalmıştır. Bugüne kadar ne kadar ciddi sorunlar çıkmışsa , bu sorunların temelinde gece yarısı verilen önergeler yatmaktadır.

GECE YARISI GELEN ÖNERGELERE KARŞI ÇIKIYORUZ

Gece yarısı önergelere biz karşı çıkıyoruz. AKP’li, CHP’li, MHP’li, HDP’li bütün siyasi partilerin de ortak çıkması lazım. Oturup adam gibi görüşmek varken, oturup tartışmak, uzlaşmak varken, ülkenin sorunlarını çözmek varken, yeni sorunlara yol açacak önergeleri kabul etmemeliyiz.

10 KİŞİ 15 YAŞINDAN KÜÇÜK KIZA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNURSA

Ettirmediniz , tekrar size yürekten şükranlarımı sunuyorum. Bakınız , Prof. Adem Sözüer ‘Bu önerge yasalaşırsa, 10 kişi 15 yaşından küçük kıza cinsel istismarda bulunur, çocuk biriyle evlendirilirse, hepsi affediliyor’ diyor.

AK PARTİLİ KADINLARA ÇAĞRI

Bu arada bir şeyi daha söylemek isterim, özellikle AKP için oy toplayan kadın kardeşlerimize seslenmek isterim. Yıllarınızı, emeklerinizi verdiniz. Kapı kapı dolaşıp oy istediniz. Sizin yaptığınız çalışmaların değerini bilmediler. Sizin çocuklarınızın değerini bilmediler. Kız çocuklarınızın değerini bilmediler. Tecavüzcülere af getiriyorlar, Şimdi o çatının altından ayrılmak zorundasınız ayrılın ve gelin. Adalet Bakanı şu açıklamayı yapıyor ‘Tamamen ailenin ve küçüğün de rızasıyla yapılmış bir işlem’ diyor. Küçük bir çocuğun rızasından nasıl söz edersiniz, Elma şekeri vererek mi? bu çocuğu kandıracaksınız ‘Gel evlen sana tecavüz eden kişiyle’ diye. Sevgili kadın kardeşlerim, O nedenle size, tekrar tekrar yürekten teşekkür ediyorum. Bazıları bunu dini referans vererek, bir anlamda kabul edilebilir noktaya getirmek istediler.

İSLAMDA EVLENMEK İÇİN REŞİT OLMAK GEREK

Kadın kardeşlerime şunu söylemek isterim. Din İşleri Komitesi Üyesi Mehmet Keskin , şu açıklamayı yapıyor , evlenmek için reşit olmanın gerekliliğini altını çiziyor, islam alimlerinin bu konuda ‘Erkekte 18, Kızda 17 olunduğu zaman ancak reşit olunacağını’ söylüyor. Ve şöyle devam ediyor ‘Bu yaştan daha küçükler rüştlerini ispat edemedikleri için , çocuk sayılırlar, çocukların da evlendirilmeleri, toplumu vahim sonuçlarla karşı karşıya getirecektir. İslamiyet, toplumda huzuru, dinginliği esas alan yüce bir din olduğuna göre, küçük yaşta çocukların evlendirilmeleri islamla bağdaşmaz’ diyor. Bu önerge kimin için verildi? Kimin hapisten çıkması, Türkiye’ye rahat gelmesi için verildi? Bunun yanıtını arkadaşlarımız soracaklar! Hem komisyonda hem de genel kurulda. Sizlerde sokakta her gördüğünüz AKP’liye sorun.  ‘Bu önergeyi kimi kurtarmak için getirdiniz’ diye.

DETAYLAR GELİYOR!