Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan Suriyelilere Vatandaşlık İçin Referandum Teklifi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Kaç Suriyeli var ülkemizde. Sayıyı kimse bilmiyor. Sayı emin olun 4 milyondan az değil. Bizim gençlerimiz çocuklarımız Suriye’de Suriye için şehit oluyor. Onların gençleri Türkiye’de. Nasıl oluyor bu?” dedi. Suriyelilere vatandaşlık verilip verilmemesi konusunda referanduma gidilmesini teklif etti.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, Türkiye’nin 28 Şubat’ta post modern bir darbe yaşandığını hatırlattı. 28 Şubat’a ne kadar karşıysak 20 Temmuz’a da karşıyız dedi. Hapisanelerin doluluğundan şikayet etti. Mağdur ailelerin sayısının1 milyonu aştığını ve mağdur ailelere sahip çıkıldığında suçlandıklarını söyledi. FETÖ’cülere değil mağdur ailelere yardım ettiklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu Rakka konusuna referanduma gidilmesi önerisini teklif etti. “Şimdi tutmuşlar Rakka’ya gideceğiz. Onlara göre üst akıldan talimat almışlar Rakka’ya gidecekler.Söylüyorum gidelim millete referandum yapalım. Rakka’ya gideli mi gitmeyelim mi? Anadolu’nun gariban çocukları Rakka’ya gidecek şehit olacak beylerin çocukları Ankara2da İstanbul’da paraları istif edecekler.”dedi.

Kılıçdaroğlu neden Partili Cumhurbaşkanlığına onay vermediklerinide açıkladı. “Bu düzenleme ile parlamenter demokratik sistemden vazgeçiyoruz. Ülkenin bu kadar sorunu varken neden rejimi değiştiriyoruz. Biz illa tek adam rejimi olsun derken Hindistan uzaya roketle 104 nano uydu gönderdi ve dünya rekoru kırdı. Biz nelerle uğraşıyoruz. Tek adama her türlü imkanı verelim diyorlar. Neden tek adam rejimi? Hangi gerekçeyle? Bir Allah’ın kulu da çıkıp anlatsın “şunu için evet deyin” diye.” dedi.Sözlerine şöyle devam etti;

“Buldukları tek bir şey var: Hayır diyen teröristtir… Kamuoyundan tepki gelince bundan vazgeçtiler. Bunu söyleyenler terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlardır. İşin garip tarafı da bu. Neden 600 milletvekili? 550 neyinize yetmiyor da 600. Neden meclisi fesih yetkisi veriyorsunuz? Hangi gerekçeyle cumhurbaşkanı taraflı olacak? Bir partinin genel başkanı nasıl hakim tayin edecek ve o hakim nasıl tarafsız olacak? Beşer şaşar diye bir sözümüz var. İnsandır şaşar. Bir kişi hata yapınca faturayı gerektiğinde aile öder. Peki tek adam hata yaparsa? O zaman faturayı millet öder.” dedi

“Bize evet oyu kullanın diyorlar. Bir tane mantıklı gerekçe göster evet diyeyim.  Ama ben sana yüzlerce mantıklı gerekçe söylüyorum. Sevgili vatandaşım git huzur içinde hayır de.” şeklinde açıklama yaptı.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum