Gündem

Kılıçdaroğlu:" PKK Vergi Dairesi Kurdu, Askerlik Şubesi Kurdu"

Kemal Kılıçdaroğlu: ” 24 Yıldır bitmeyen meğer kültür merkezi varmış. 24 Yıl aklın mantığın alacağı değil. Çorlu’da yine kültür merkezi yapmışlar bitmiyor. Geçen Binali Yıldırım’a çağrı yapmıştım, aynı çağrıyı kültür merkezleri için yapıyorum. İki kültür merkezini de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne verin, yapalım.

KÜLTÜR MERKEZİNİ BELEDİYE KURSUN

Bütçeden para çıkmayacak, Belediye kendisi yapacak. Orada güzel insanlar gelecek, düşüncelerini dile getirecekler , siyaseti, ekonomiyi konuşacaklar. Bunu yine bir çağrı yaparak Binali beye duyurmuş olayım. Değerli arkadaşlarım dün yine Dağlıca’da 3 askerimizi kaybettik. 3 Şehit verdik. Şehit haberlerinin hepimizi üzdüğünü biliyorum. Özellikle anneleri üzdüğünü biliyorum. Annelerin çocuklarını askere gönderirken, hangi duygularla gönderdiklerini, ellerine kına yakıp gönderdiklerini, umutla dönüş yolunu gözlediklerini biliyorum.  Eğer gencecik fidan gibi çocuklarımız şehit olup babaları tarafından toprağa veriliyorsa en büyük acıyı o ev yaşıyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Hepimizin bu konuda duyarlı olması lazım. Son 1 yılda verdiğimiz şehit sayısı 800’ü aştı. Kıbrıs harekatındaki şehit sayımız 498. Kıbrıs’ta 498 ama bu olayda terör olayında biz 800’ü aşkın şehit verdik. Bu askerler güle oynaya vatan savunması için giderken askere, umutla dönüşü bekleniyordu hepsinin.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE KİM MASAYA OTURDU?

Şu soruyu tüm annelerin kendisine sormasını isterim ‘PKK terör örgütü ile kim masaya oturdu?’ , Defalarca söyledik meşru bir alanı, bir hükümeti bir terör örgütü ile muhattap etmeyin diye. Kim imralı’da masaya oturduysa bu şehitlerin sorumlusu onlardır. Şehirler cephaneliğe dönüştürüldü. Tonlarca evet tonlarca patlayıcı yerleştirildi, valilere , kaymakamlara talimat verildi ‘Sakın bunlara dokunmayın’ diye, kamyonların üstünden silah dağıtıldı. Güvenlik güçleri müdahele etmek istediler, valisi kaymakamı müdahele etmeyin dedi. Bu talimatı kim verdi? Bu talimatı kim verdiyse şehitlerin sorumlusu onlardır. Bugün iktidar olanlar. Bunun hesabını her annenin kendisine sorması lazım. Şehidi olsun olmasın, tüm annelerin bunu sorması lazım.

PKK VERGİ DAİRELERİ KURDU, MAHKEMELER KURDU, ASKERLİK ŞUBESİ KURDU, TRAFİK KONTROL NOKTALARI KURDU

PKK vergi daireleri kurdu, ses çıkarmadılar, mahkemeler kurdu ses çıkarmadılar, askerlik şubesi kurdu ses çıkarmadılar, şehirlerin ortasında trafik kontrol noktaları kurdu ses çıkarmadılar. Onun bedelini şimdi şehitlerimiz ödüyor. Analar ağlamasın diye bas bas bağırdılar, PKK ‘ya en büyük yardım ve yataklığı bunlar yaptılar. Şimdi şehitlerimiz arasında ayrım yapıyorlar. İnsanlığa sığmaz, ahlaka, inancımıza sığmaz. Şehitlerimiz arasında ayrım olur mu? 15 Temmuz şehitlerimize fazla para verilecek, dağda savaşıp şehit olan askerimize daha az para verilecek , niçin?  Böyle bir ahlaksızlık olabilir mi? Buradan tüm şehit anne ve yakınlarına sesleniyorum, o KHK bu meclise gelecek. O KHK’yi düzeltmek eşitlemek bizim boynumuzun borcudur.

ONLARI HÜKÜMET GAZİ SAYMIYOR AMA BİZ SAYIYORUZ

Aramızda gazi arkadaşlarımız var, hükümet onları gazi saymıyor ama biz gazi sayıyoruz. Şimdi anneler diyecek ki nasıl gazi sayılmıyor bunlar? bir dernek kurmuşlar ‘Terörle mücadele sırasında yaralanıp Gazi sayılmayanlar derneği’ terörle mücadele ediyorsunuz yaralanıyorsunuz ama hükümet diyor ki ‘Sen Gazi Sayılmazsın’ başkanı Kadir Tuna bir açıklama yapıyor ‘1999 yılında Tunceli’de askerlik yaparken, teröristlerle girdiğimiz çatışmada kalbimden yaralandım, kalbimde kurşunla yaşıyorum, ama yine de gazi sayılmıyorum. Kalbimdeki kurşunun çıkarılması halinde yatalak kalmam ya da ölebileceğim söyleniyor. Gazi sayılmam için devlet benden uzuv kaybı istiyor. Çatışmada parmağı kopan arkadaşlarımız var, en az 3 parmağın kopması gerekiyormuş gazilik ünvanı için.Arkadaşımızın birinin %95 görme kaybı var %100 olması lazımmış ona da gazi ünvanı vermediler.

10 BİN KİŞİLER MAAŞ İSTEMİYORLAR GAZİLİK ÜNVANI İSTİYORLAR

Bir çok arkadaşımızın ruhen çalışıp bedenen çalışamaz raporu var ama gazilik ünvanını alamıyorlar.Bu şekilde Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin kişiyiz. İstediğimiz gazilik maaşı değil, gururla göstereceğimiz gazilik madalyasıdır.’ diyorlar. “

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. birzaman teröriste arkadaşlar siyeceksin şlmdide şehitler üzerinden siyaset yapacaksın geçti borun pazarı