Gündem

Kırklareli'nde FETÖ Şüphelisi 12 Emniyet Mensubu Tutuklandı

Kırklareli’nde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 emniyet mensubundan 12’si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince önceden belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan, aralarında şube müdürleri, komiser yardımcıları, baş polis memuru ile polis memurlarının bulunduğu 21 şüphelinin savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan şube müdürleri Mehmet Ali Aydınlı, Özcan Çam, Erkan Kabakçılı, Adnan Başar ve Suat Yılmaz, komiser yardımcıları Yener Badanka, Selçuk Adnan Meral, Fatih Özdemir, Ali Osman Özkan ve Hüseyin Sargın ile polis memurları Tahir Köşeli ve Mesut Sızlağ, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “anayasal düzene karşı suçlar”, “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek”, “terör örgütüne üye olmak”, “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’a aykırılık” suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şube müdürü Hakan Çavdar, komiser yardımcısı Zekeriya Kahraman, baş polis memuru Tuncay Kaplıca, polis memurlar Osman Duru, Mustafa Onur ve Birol Turan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Salih Kaynar, Mehmet Yalçınkaya ve Adıgüzel Yüksel ise salıverildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen iki komiser yardımcısı ve bir polis memurunun yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Evinden “beddua” yazılı not kağıdı çıktı

Tutuklanan şüphelilerden Suat Yılmaz’ın evinde polis ekiplerince yapılan aramada, “Ey kitabı indiren, bulutları sevk eden, hesabı seri gören, azhabı hezimete uğratan Allah’ım, şu azhab ordusunun ahengini boz, onları hezimete uğrat, konumlarını sars, onlara karşı bize nusret lütfedip inayetini müyesser kıl.” ifadesi bulunan el yazısıyla yazılmış “beddua” notu bulundu.

Suat Yılmaz ile yine tutuklulardan Mehmet Ali Aydınlı, Adnan Başar ve Hüseyin Sargın’ın el konulan cep telefonlarında, FETÖ üyelerinin kullandığı “ByLock” isimli şifreli program bulunduğu ve kendi aralarında bununla iletişime geçtikleri belirlendi.

Kamupersoneli.net | AA