Gündem

Kış Lastiği Uygulaması Sona Erdi ! Lastiklerinizi Değiştirebilirsiniz

Kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2016 itibariyle sona erdi. Vatandaşlar lastiklerini bugün itibariyle değiştirme imkanına sahipler fakat. Uzmanlar uyarıyor hemen lastiklerinizi değiştirmeyin.Bazı bölgelerde Kış lastiği uygulamasına devam edilmesi hayati öneme sahip olabilir. 

Uzmanların bazı bölgelerde özellikle doğu bölgelerinde yaz lastiklerine geçiş için aceleci olunmamasını tavsiye ediyor. Hava sıcaklıkları istenilen seviyelere henüz inmediği için lastik değişimleri hayati tehlikelere yol açabilir. Yazlık lastik modellerine geçiş için uzmanlar 7 derece sınırından söz ediyor. Yazlık lastik modellerine geçiş için bulunulan bölgelerde sıcaklığın 7 derecenin altında olmaması gerektiğini ve 7 derecenin altında olan bölgelerdeki sürücülerin “kış lastiği uygulaması bitti” nasılsa diyerek lastiklerini yazlık modellerle değişme işlemini biraz ertelemeleri gerektiğini dile getiriyor.

Ülkemizde kış aylarında sıkca rastlanan trafik kazalarının önlenmesi amacıyla yapılan uygulamanın bir çok açıdan hayati öneme sahip olduğunu dile getiren uzmanlar “insanlar kış lastiği uygulamasını eziyet olarak görüyor, fakat can kurtaran bir uygulamadır kış lastiği uygulaması. Kış lastiği uygulaması biter bitmez lastikleri değiştirmek yerine uygun sıcaklık derecelerini beklemek hayat kurtarır” şeklinde konuşuyorlar.

Türkiye’deki kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2016 tarihi itibariyle kalktı. Kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle birlikte dileyen vatandaşlar lastiklerini yazlık lastiklerle değiştirebilir. Fakat 7 derece sınırını göz önünde bulundurmaları şiddetle tavsiye ediliyor. Uzmanlar “siz siz olun hayatınızla kumar oynamayın” uyarısında bulunuyor. 

Gündem haberlerini ve çok daha fazlasını her yerden takip edebilmek için kamupersoneli.net uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net