Gündem

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Kimdir? ( Eski Bakan Mahir Ünal Koltuğu Devredecek)

Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Oldu . Atama bekleyen kpss mağdurları tarafından eleştiri yağmuruna tutulan Mahir Ünal bakanlıktan alındı. Yeni Kültür ve Turizm bakanı , Eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı oldu.


Peki Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Kimdir? Nerelidir?

Nabi Avcı, 1953 Bilecik doğumludur. ODTÜ İdari bilimler fakültesini bitiren kültür ve turizm bakanı Nabi Avcı, Doktorasını Anadolu Üniversitesi’nde İletişim Bilimleri alanında yapmıştır. Nabi Avcı İletişim profesörüdür. Anadolu Üniversitesi bünyesinde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi üzerine dersler veren Nabi Avcı’nın televizyon tecrübesi de bulunuyor. 1995 ile 1996 yılları arasında Kanal7 televizyonunda 360 derece adında bir program yapan Avcı, aynı dönem içerisinde yeni şafak hazetesinde yazarlık ve yöneticilik görevlerinde bulundu. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitiren eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Daha sonra MEB’de ve Başbakanlık’ta danışman olarak görev aldı. Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken 2011 yılında AK Parti’den aday olduğu için bu görevlerinden istifa etti ve XXIV., XXV. ve XXVI. dönem TBMM Eskişehir milletvekili oldu. 

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. Kültür bakanlığı alımları ne olacak saygıdeğer kamu personeli tahmininiz ne acaba alacaklar mı acaba.

  2. Nabi Avcı zaten hiç atama yapmıyor turizmle alakası yok şimdi ne olacak bize verilen sözler Mahir Ünal gitti şimdi biz ne olacağız zaten 1 yıldır surunuyiruz

  3. Kamu personeli sesimiz i duyurun hem siz hem de bakanlık bizi yarı yolda bırakmayın atanmak istiyoruz 600 personel ilana çıkılsın