Gündem

Kuzey Kore'den ABD'ye Flaş Hamle !

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA, Pasifik Okyanusu’ndaki ABD toprak parçası olan Guam Adası açıklarına orta-uzun menzilli füzelerin fırlatılması için yeni bir planın hazırlandığını ifade etti.
Kuzey Kore’nin Guam açıklarına fırlatmayı hedeflediği füzelerin Hwasong-12 model olduğu de ifade edildi.

Kuzey Kore’den gelen son açıklamalar, Washington ve Pyongyang arasında tırmanan gerilimin son noktası niteliğinde. ABD’nin talebiyle toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, nükleer silah programını durdurmayan Kuzey Kore’ye karşı yeni yaptırımların uygulanmasını oybirliğiyle kararlaştırmıştı. Ardından Washington Post gazetesinde yer alan bir haberde, Kuzey Kore’nin bir füzenin içine yerleştirilebilecek kadar küçük bir nükleer savaş başlığı geliştirmeyi başardığı iddia edildi.

BBC’nin haberine göre; Haberde Kuzey Kore’nin sanılandan çok daha kısa bir süre içerisinde ABD’yi vurabilecek kabiliyete erişebileceği vurgulandı.

Kuzey Kore, Temmuz ayında iki kıtalararası balistik füze denemesi yapmış ve artık ABD’yi vurabilecek menzile eriştiğini iddia etmişti.

ABD Başkanı Trump ise Kuzey Kore’nin son demelerine ve gelen açıklamalara cevaben, “Kuzey Kore, ABD’yi daha fazla tehdit etmezse iyi olur. Dünyanın hiç görmediği bir ateş ve öfkeyle karşı karşıya kalacaklardır” demişti.

Kamupersoneli.net – ANKARA