Gündem

Lice'de Teröristler Teslim Olmaya Başladı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde halktan destek alamayan teröristler teslim olmaya başladılar.  

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) operasyonları sonucu Lice’de uyuşturucu gelirini kaybeden PKK terör örgütü liderleri, yandaşlarına “dayanışma için eylem yapın” talimatları veriyor. Buna karşın halktan destek göremeyen örgüt mensupları teslim olmayı seçiyor. 

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarının bulunduğu Diyarbakır’ın Lice ilçesinde uyuşturucu gelirini kaybeden örgüt liderleri, sürekli olarak yandaşlarına “dayanışma için eylem yapın” talimatları veriyor.

Buna rağmen halktan destek göremeyen ve çaresiz kalan örgüt mensupları, teslim olmayı seçmek zorunda kalıyor.

Bölücü terör örgütü yöneticilerinden Murat Karayılan’ın, “Lice’ye sahip çıkılması gerekiyor” çağrısına, örgüt üyelerinin ve iş birlikçilerinin sosyal medyada “Lice elden gidiyor”, “Lice yanıyor” gibi kara propagandalarına rağmen bölge halkı örgüte ve teröristlere destek vermiyor.

Askeri kaynaklar, alınan son istihbarat raporlarının, Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde vatandaşların teröre karşı yürüyüş yapmaları ve 600 kişilik grubun Türk bayrakları açarak “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atmalarının, örgüt liderlerini çok rahatsız ettiğini ortaya koyduğunu belirtti. 

TSK’nın kararlılıkla sürdürdüğü operasyonun bölgedeki psikolojiyi etkilediğine dikkati çeken askeri kaynaklar, bu profesyonel güç karşısında teröristlerin direnme azmi, moral ve motivasyonlarının kaybolduğunu, halkın arasına karışıp gizlenemeyen teröristlerin başka yol bulamayıp teslim olduklarını vurguladı. 

Kamupersoneli.net / AA