Gündem

LPG'li Araçlara Muayene Müjdesi Verildi

MUAYENE MÜJDESİ 

LPG’li ve LPG dönüşümü yeni yapılacak araçlar için araç muayenesi öncesinde gaz sızdırmazlık ve montaj raporu almak için Makina Mühendisleri Odasına veya Türk Standartları Enstitüsüne (TSE) başvurulması gerekmeyecek.

Konu ile ilgili olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından bir açıklama yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre “Araçların İmal, Tadi̇l ve Montajı Hakkında Yönetmeli̇kte Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmelik” bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

EK ÜCRETE GEREK KALMAYACAK

Bu kapsamda sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) dönüşümü yapılan araçlar için bürokratik işlemleri ortadan kaldıran ve araç sahiplerinin maliyetlerini azaltan düzenlemeler yapıldı. LPG’li ve LPG dönüşümü yeni yapılacak araçlar için araç muayenesi öncesinde gaz sızdırmazlık ve montaj raporu almak adına Makine Mühendisleri Odasına veya TSE’ye başvurulması gerekiyordu. Anca yapılan düzenleme ile söz konusu raporu almak için ek ücret ödemeye belirtilen kurumlara başvuru yapmaya gerek kalmayacak.

1 OCAK 2018’DEN İTİBAREN ZORUNLU OLACAK

Yakıt sistemi montaj belgesi dahil tüm işlemler, LPG dönüşümünü gerçekleştiren yetkili firmalarca yapılacak. LPG’li araçlar muayenesi yapılmak üzere doğrudan araç muayene istasyonlarına gidecek. Düzenleme 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren zorunlu olacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA