Gündem

Lütfen Çimlere Basınız

Trakya Üniversitesi’nde (TÜ) “Lütfen Çimlere Basınız” kampanyası başlatıldı.


TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, rektörlüğün önündeki çim alanda, öğrencilerle çimlere basarak kampanyayı başlattı. Öğrencilerle sohbet eden Rektör Yörük, kampüsteki öğrencileri çimlere basmaya davet etti.

Üniversitenin birçok yerine “Lütfen Çimlere Basınız” afişleri asıldı.

Rektör Yörük, kampanyaya ilişkin yaptığı açıklamasında, üniversitelerin bilim yuvası olduğunu belirtti.

Üniversitelerin özgür ortamlar olması gerektiğini belirten Rektör Yörük, “Biz  bu özgürlüğün vurgulamasını yapmak istiyoruz. Biliyorsunuz genellikle kalıplarda hep ‘çimlere basmayınız’ vardır. Biz bunun tersine ‘çimlere basınız’ diyoruz. Üniversitemizin Balkan yerleşkesi yeşil kampüslerden bir tanesi. Ağaçlarıyla, çimenleriyle, çiçekleriyle öğrencilerimizin kampüsümüzde dolaşmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz yeşil alanlarda sporlarını yapsınlar, doğada vakit geçirsinler. Ayrıca kampüsümüzde badem, erik, dut ve ceviz ağaçlarımız var. Öğrencilerimizin meyve toplamasını istiyoruz. Öğrencilerimizin bu şekilde derslerine daha çok motive olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Yörük, kampüste yetiştirdikleri organik meyveleri de üniversiteye gelen misafirlere ikram ettiklerini söyledi.

Trakya Üniversitesi öğrencisi Büşra Atak da üniversitedeki tüm öğrencilerin kampanyayı desteklediğini söyledi. Özgür bir üniversite ve özgür bir ortamda eğitim görmekten mutluluk duyduklarını belirten Atak, “İçimizden geldiği gibi, özgür bir biçimde çimlere basabiliyoruz. Kısıtlama yok rahatça etrafı dolaşabiliyoruz. Mutlu olduğumuz için derslerimizde daha başarılı oluyoruz.” dedi.

TÜ’de eğitim gören uluslararası öğrencilerden Makedonyalı Egzon Mustafa da ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle öğrencilerin kampüsün her noktasını kullanabildiğini belirtti. Mustafa, üniversite eğitimini Türkiye’de özgür bir ortamda gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu kaydetti.

AA

Kamupersonel.net  | Ankara