Gündem

Lütfi Elvan: "Onca zorluklara rağmen her bir yayın kuruluşu…"

 Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, basının darbe girişimi karşısında önemli rol oynadığını belirterek, “Onca zorluklara rağmen her bir yayın kuruluşu yayınlarını sürdürdü. Bu gerçekten milletimizin duyarlılığının artması açısından son derece önemliydi.” dedi.

Elvan, Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği ile Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği başkanları ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Vatandaşın dik duruşu ve feraseti sayesinde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) en büyük cevabın verildiğini belirten Elvan, “Milletin malına, canına ve bütünlüğüne karşı FETÖ’nün yaptığı darbe girişimi çok şükür engellendi. Devletin parasıyla alınmış tanklar, silahlar uçaklar, maalesef yine devletin parasıyla okutulmuş bazı hain çeteler tarafından millete karşı kullanılmaya çalışıldı, ama bundan sonraki süreçte bunların tamamıyla temizlenmesi son derece önemli. Bu noktada herkes üzerine düşen görevi yerine getirecektir.” diye konuştu.

Basının darbe girişimi karşısında takdire şayan bir duruş gösterdiğine dikkati çeken Elvan, “Bu sadece ülkemiz için değil, belki tüm dünya için örnek olabilecek bir davranıştı. Onca zorluklara rağmen her bir yayın kuruluşu yayınlarını sürdürdü. Bu gerçekten milletimizin duyarlılığının artması açısından son derece önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın basın yayın aracılığıyla yapmış olduğu açıklama, milletimizi hareketlendirdi ve sahaya çekti.” değerlendirmesinde bulundu.

AA
Kamupersoneli.net