Gündem

Maçka Şehit Eren'i Gözyaşlarıyla Toprağa Verdi

TRABZON’un Maçka İlçesi’nde, PKK’lıların erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateşle yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Eren Bülbül  için bugün ikindide memleketi Maçka’da cenaze töreni düzenlendi. Bülbül’ün Türk bayrağına sarılı tabutu polis mangası tarafından omuzlarda taşınarak cenazenin yapıldığı alana tekbirler eşliğinde getirildi. İlçe meydanında düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ak Parti Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, asker, polis ve çok sayıda kişi katıldı.

Tören için ilçeye gelen Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu ile futbolcu Onur Recep Kıvrak da Bülbül ailesine taziyede bulundu.

KARDEŞLERİ SAF TUTTU

Cenazede yaşamını yitiren Eren Bülbül’ün ağabeyleri Olcay, Arif, Orhan ve Çağlar da taziyeleri kabul ederek törende kardeşlerinin tabutu başında saf tuttu. İlçedeki alana sığmayan çok sayıda kişi de töreni çevredeki binalar ve balkonlardan izledi.

Helallik alınması, namaz ve duanın ardından Bülbül’ün cenazesi omuzlarda bir süre taşınarak cenaze aracına konuldu. Bülbül’ün tabutuna  İçişleri Bakanı Süleyman  Soylu da omuz verdi. Eren Bülbül’ün cenazesi daha sonra Merkez Camisi’nde ikindi vakti kılınan namazının ardından Köprüyanı Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

TRABZONSPOR TUTKUNUYDU

Güvenlik kuvvetlerine yardımda bulunduğu sırada hain kurşunların hedefi olarak hayatını kaybeden Maçka İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eren Bülbül için ilçede hüzün hakim. Maçka Belediye binası ve  birçok noktaya üzerinde Bülbül’ün fotoğraflarının yer aldığı ‘Kahramanımız Maçka seni unutmayacak’, ‘İyi ki varsın Eren’ yazılı afiş asıldı, ev ve iş yerleri de Türk bayraklarıyla donatıldı. Trabzonspor’a olan tutkusuyla tanınan Bülbül’ün bordo- mavili takımı yakından takip ettiği öğrenildi.  

PAYLAŞIMI YÜREK BURKTU

Yaşanan olayın ardından Eren Bülbül’ün 2 ay önce Facebook’taki hesabından paylaştığı mesaj da sosyal medyada gündem oldu. Eren yaklaşık iki ay önce sosyal medya hesabından ‘Biride çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın:(‘ paylaşımında bulunmuştu.
Sosyal medyada en çok konuşulan ve paylaşılanlar arasına giren Eren Bülbül’ün mesajı da herkesi duygulandırdı. Bülbül’ün Facebook hesabına yorum yapanlar da taziye dileklerini iletti.

KAMUPERSONELİ.NET – DHA