Gündem

Maden İşçileri Maaş Eyleminde

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik devam eden soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla üç hafta önce kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan işçiler, önceki dönemden kalan alacaklarının ödenmesi için oturma eylemi başlattı.

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde özel maden ocağında çalışan 110 işçi, 3 aydır maaşlarının yatırılmadığı gerekçe göstererek kent merkezindeki Şehitler Anıtı önünde oturma eylemi yapmak üzere toplandı.

Madenciler adına konuşan Metin Ardıç, her türlü olumsuzluğa rağmen, eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını belirtti.

Bir süredir maaşlarını alamadıkları için bu eylemi yaptıklarını anlatan Ardıç, “Ocak ayından bu yana alamadığımız maaşlarımız var. Oturma eylemimiz yetkililerden bir cevap gelene kadar devam edecek. Gerekirse geceyi de burada geçireceğiz.” diye konuştu.

Zonguldak ve Kozlu ilçesinde, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 13 Nisan günü, soruşturmayı yürüten Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca, otomotiv, madencilik ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren 5 şirkete kayyum ataması yapılmıştı. Kömür işletmesinde çalışmakta olan işçiler, önceki dönemden maaş alacakları olduğu gerekçesiyle, 18 ve 27 Nisan’da eylem yapmış, daha sonra emniyet yetkililerince sorunlarını anlatmaları için maden şirketine atanan kayyumla bir araya getirilmişti.