Gündem

Maden İşçileri Madenden Çıkmama Kararı Aldı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan soruşturmada, örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla bir maden şirketine kayyum atandı. Kayyum atanan özel maden şirketinde çalışmakta olan işçiler, önceki dönemden kalan maaş alacaklarının ödenmesi için madenden çıkmama eylemine gittiler.


Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Bölüm Mahallesi’nde bulunan özel maden ocağında çalışan ve ocak içinde tamirat, bakım ile söküm işleri yapmakta olan yaklaşık olarak 100 işçi, 4 aydır maaşlarının yatırılmadığı gerekçe gösterip ve sorunlarının çözülebilmesi için seslerini yetkililere duyurana kadar çalıştıkları ocaktan çıkmama kararı aldı.

Maden işçilerinden Ömer Kaplan (38), yaklaşık 9 yıldır maden ocağında çalıştığını ve 6 Mayıs’ta çalıştıkları şirkete kayyum atandığını söyledi. 

Çalıştıkları şirkete kayyum atanmasının ardından, maden ocağında tamirat, bakım ve söküm işlerini yaptıklarını ve kömür üretiminin olmadığını anlatan Ömer Kaplan, kayyum ataması yapılmadan önce maaş alacakları olduklarını ifade etti.

Yaklaşık 10 yıldır maden işçiliği yapan Serkan Demir de arkadaşları ile birlikte ocaktan çıkmama eylemi başlattıklarını bildirdi.

Madenden çıkmayan işçiler eylemlerini devam ettiriyor.

Kent merkezi ve Ereğli’de 6 Mayıs günü, bünyesinde 5 pastane şubesi bulunan gıda ve dayanaklı tüketim mallarına yönelik hizmet veren şirket ile birlikte Kilimli ilçesindeki maden şirketine kayyum atanması kararı alınmıştı. Kömür işletmesinde çalışmakta olan işçiler, önceki dönemden maaş alacakları olduğu için eylem yapmış, daha sonra emniyet yetkililerince sorunlarını anlatmak üzere, maden şirketine atanan kayyumla bir araya getirilmişlerdi.

AA

Kamupersoneli.net  | Ankara