Gündem

Maden İşçilerinin Tazminatları Toplu Halde Ödendi

Soma’da madende büyük bir facia yaşanmıştı. Bu faciada Türkiye 3 gün yas ilan etmiş ve televizyon programlarında eğlence yapılmamış vatandaşlar siyah giyinmiş sosyal medya hesaplarında fotoğraflar karartılmıştı. Bunun sebebi ise Manisa ilinin Soma ilçesinde ki madende yaşanan büyük bir facia idi.  
 
Soma faciasından sonra madende bir çok personel işten çıkartılmış ve mağdur olmuşlardı. Bu vatandaşların ise işten çıkarıldıklarında tazminatları ödenmemişti. Soma maden faciasından sonra madende 2 bin 831 işçinin işine son verilmişti.  
 
Dün ise Soma maden faciasından sonra işten çıkarılan 2 bin 831 işçinin tazminatları ödendi. İşten çıkarılan 2 bin 831 işçinin tazminatlarının 4 taksiti toplu bir şekilde ödendi.  
 
Konu ile alakalı olarak Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi 1 No’lu Şubesi Başkanı Mehmet Şendil bir açıklama yaptı. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi 1 No’lu Şubesi Başkanı Mehmet Şendil açıklamasında Soma’da yaşanan maden faciasının ardından işten çıkarılan 2 bin 831 işçinin tazminatlarının 4 taksiti toplu halde hesaplarına yatırıldı dedi. 
 
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi 1 No’lu Şubesi Başkanı Mehmet Şendil yaptığı açıklamada üstüne basa basa 2 bin 831 işçinin Soma’da yaşanan maden faciasının ardından işten çıkarıldığını söyledi. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi 1 No’lu Şubesi Başkanı Mehmet Şendil işçilerin kıdem tazminatları 23 taksit ile ödenecekti. Bu bağlamda 15 Mart 2016 tarihinde işçilerin tazminatlarının 4 aylık taksitlerinin toplu halde hesaplarına yatırıldığını ifade etti.  

Kamupersoneli.net