Gündem

Mahkeme-Dava Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Önceki yıllarda kişiler, haklarında açılan herhangi bir dava var mı, mahkemeleri ne zaman ? bunları öğrenmek için adliyeye gitmek zorunda kalıyorlardı. Gelişen teknolojiyle beraber, artık dava ve mahkeme sorgulama işlemleri online olarak yapılabiliyor.

Dava-mahkeme sorgulama işlemleri tamamen resmi kaynaklar tarafından yapılmaktadır ve bu nedenle alınan bilgiler de resmidir. 

Mahkeme sorgulama işlemlerinde kullanılacak adres e-devlettir. E-devlet üyeliğine sahip olan herkes, mahkeme sorgulama işlemlerini, mahkeme detaylarını e-devlet üzerinden görüntüleyebilir.

Hakkında açılan bir dava olup olmadığını merak edenler, belirli aralıklarla online sistem üzerinden sorgulama yapabilirler.Böylelikle haberdar olmak için tebligat gelmesini beklemelerine gerek kalmaz.

E-devletten sorgulamanın yanı sıra UYAP sistemi üzerinden de sorgulanabilir. UYAP, Adalet Bakanlığı’nın sunduğu bir sistemdir. UYAP sisteminden sorgulama yapmak için yine e-devlet üyeliğine sahip olmak gerekir. 

E-devlet ve UYAP seçeneklerinden dilediğinizi kullanarak mahkeme ve dava sorgulama işlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.


Kamupersoneli.net