Gündem

Maliye Bakanı : "Bunu Bir Bayrak Devri Olarak Görmek Lazım"

 Maliye Bakanı Naci Ağbal, bakanlıklardaki görev değişiklikleriyle ilgili, “Bunlar bir nöbet niteliğinde vatan görevi. Bunu bir bayrak devri olarak görmek lazım.” dedi.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile beraberindeki heyet, Ağbal’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağbal, İçişleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklardaki görev değişikliklerine ilişkin soru üzerine, bakanlık görevinin milletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kendilerine emanet ettikleri görevler olduğunu söyledi. 

Bu görevleri “nöbet niteliğindeki vatan görevleri” olarak tanımlayan Ağbal, “Bunu bir bayrak devri olarak görmek lazım. Bugüne kadar bulunduğu noktalarda görevlerini en iyi şekilde yürüten bakan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yeni başlayan arkadaşlarımızın da inşallah diğer arkadaşlarımızın bayrağı bıraktığı noktadan alarak daha da ileriye taşıyacağına inanıyoruz, kendilerine başarılar diliyoruz. İnşallah memleketimiz, milletimiz için hayırlara vesile olur.” diye konuştu.

– “Türkiye ekonomisini daha güçlü noktalara taşıyacağız”

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ekonomiye etkilerine ilişkin soruyu da yanıtlayan Ağbal, darbe girişimine karşı hükümetin ekonomi cephesi olarak önemli bir duruş sergilediklerini ifade etti. 

Ekonomide meydana gelebilecek dalgalanmaları bertaraf etmek ve yakalanan istikrarı sürdürmek için büyük bir kararlılık gösterdiklerini dile getiren Ağbal, “Hükümet olarak daha ertesi gün yapılan açıklamalarla ve ekonomiyle ilgili birimlere verilen talimatlar neticesinde gerek Merkez Bankamız gerekse finansal piyasalarla ilgili kuruluşlarımız gerekli çalışmaları yaptılar. Hükümet olarak gerekli adımları attık.” diye konuştu. 

Bugün itibarıyla döviz, faiz ve borsa cephesinde ekonominin kalıcı ve sürdürülebilir yapısını devam ettirdiğinin altını çizen Ağbal, özellikle son bir ayda reformları oluşturan parçaları ardı ardına gerçekleştirdiklerini belirtti.

Türkiye’nin ekonominin temellerinin sağlam olduğunu kaydeden Ağbal, “Bundan sonra atacağımız adımlarla da Türkiye ekonomisini daha güçlü noktalara taşıyacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Global ekonomide meydana gelen gelişmeler şu an itibarıyla Türkiye’nin lehine. Bu gelişmelerden Türkiye olarak en iyi şekilde faydalanma noktasında atmamız gereken adımlar var. İnşallah onları da atarak Türkiye’yi daha iyi noktalara taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.  

– “KKTC Maliye Bakanlığı ile ilgili konuları görev addettik”

Ağbal, Denktaş ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakanlıklar olarak yapacakları ortak projelerin iki kardeş ülke arasındaki kalkınma, büyüme ve özellikle kamu maliyesi alanındaki çalışmalara katkı vermesini umduğunu kaydeden Ağbal, “Biz bugüne kadar KKTC Maliye Bakanlığı ile ilgili bir konu önümüze geldiğinde her zaman için onu bir görev addettik.” dedi.

Naci Ağbal, vergi, gümrük ve kamu maliyesinin genelini ilgilendiren konularda Türkiye’nin tecrübelerini KKTC ile paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Türkiye’nin çok kritik günlerden geçtiğini vurgulayan Ağbal, “Bu günlerde birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesi anlamında üzerimize önemli görevler düşüyor.” diye konuştu.

– Konuk Bakan Denktaş’ın açıklamaları

KKTC Maliye Bakanı Denktaş da hükümette 4 aydır görev aldığını belirterek, bu süre içinde Ağbal’ın sıcak yaklaşımları nedeniyle oldukça yol katettiklerini belirtti.

KKTC mali sisteminin otomasyona geçmesi konusunda Türkiye’den gönderilen ekiplerin mükemmel bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Denktaş, katkılarından dolayı Bakan Ağbal’a teşekkür etti.

Türkiye’nin bölgesinde önemli gelişmelerin yaşandığına dikkati çeken Denktaş, “Kıbrıs’ta da görüşme süreci devam ederken, bizim en büyük arzumuz bütün bu karmaşaların sona ermesi ama karmaşaların bugün biri biter, yarın öbürü başlar. Biz bu arada tam bir iş birliği içinde KKTC’de ekonomik kalkınmanın önünü açmak için kamu maliyesindeki düzenlemeler başta olmak üzere çok daha hızlı bir çalışma içine girmeliyiz.” ifadelerini kullandı.  

Görüşme basına kapalı devam etti. 

AA
KAMUPERSONELİ.NET