Gündem

Mardin'in 3 İlçesi 23 Kırsalında Sokağa Çıkma Yasağı

Mardin’in 3 ilçesine bağlı 23 kırsal mahallesinde terör örgütü PKK’ya yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Başlatılan bu operasyon nedeni ile Mardin’in 23 kırsal mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bunun üzerine Mardin Valiliği açıklama yaptı.

Mardin Valiliğinin yapmış olduğu açıklamada:

Nusaybin, Artuklu ve Ömerli ilçeleri kırsal alanında faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, sığınak ve barınaklarını bularak tahrip etmek amacıyla operasyon icra edileceği belirtildi.

Operasyon icra edilecek bölgede yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla bugün saat 06.00 itibariyle Ömerli’ye bağlı Harmankaya, Duygulu ve Kovanlı, Nusaybin’e bağlı Güvenli, Heybeli, Çalıköy, Dallıağaç, İlkadım, Görentepe, Büyükkardeş, Küçükkardeş, Yavruköy, Koruköy, Akarsu, Kuyular, Doğanlı, Karacaköy, Serikanya, Erdoğdu ve Dirim ile Artuklu’ya bağlı Ahmetli, Aytepe ve Sulak kırsal mahalleleri ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Yasağın ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldığını ifade ederek, yasağa uyulmasının vatandaşların can ve mal güvenlikleri açısından önem taşıdığı vurgulandı.

Kamupersoneli.net – ANKARA