Gündem

Marmara Üniversitesinde Torpil İddiası

Marmara Üniversitesi yüksek lisans ve doktora sınavlarında adaylara torpil yapıldığı iddiası ortaya sürüldü.

Rektörlük tarafından, şaibeli bulunduğu gerekçesi ile geçtiğimiz hafta Uluslararası İlişkiler doktora programı sınavı iptal edildi.

Bazı sol internet siteleri olayı ‘kadrolaşma rezaleti’ olarak dile getirdi. Fakat, rezalet sol görüşlü hocaların eliyle yapılıyor. Bunun en son örneği ise Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema Yüksek Lisans programında yaşandı.

Yüksek lisans ve doktora programlarında yerleştirme puanı; Akademik Personel Seçme Sınavı (ALES) puanının yüzde 50’si, mezuniyet notunun yüzde 20’si, yazılı sınavın yüzde 15’i, mülakat sınavının yüzde 15’i toplanarak hesaplanıyor.Fakat, istenmeyen öğrencinin elenmesi için yüzde 15’lik mülakat notu bile yeterli oluyor. Sinema Yüksek Lisans programında da işte bu uygulama yapıldı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şükran Esen haksızlığa imza atan jürinin başında yer aldı.

Prof. Dr. Şükran Esen Ankara Film Festivali, Adana Altın Koza Film Festivali, Gazeteciler Cemiyeti Gazetecilik Başarı Ödülleri’nde de jüri üyeliği yapmıştı.

Şükran Esen ihanet bildirisine imza attığı için ihraç edilen üç araştırma görevlisine sahip çıkmış ve okul önünde açıklamada bulunmuştu. Yaptığı açıklamada:

“İhraç edilenlerin bilimsel çalışma dışında bir şey yapmadığını biliyoruz. Onların bilimin gerektirdiği eleştirel bakışı yansıtarak her şeyi sorguladığını biliyoruz. Bilimin gerektirdiği şey üniversitelerin gerektirdiği şeylerdir. Bu yanlışın düzeltileceğine inanıyoruz. Yanlışlıklar komedyası oynanıyor. Komedyadan trajediye döndü” ifadelerini kullanmıştı.

Kamupersoneli.net – ANKARA