Gündem

MEBBİS Nedir? Öğretmen MEBSİS Giriş Ekranı

 MEBBİS’in açılımı; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri’dir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan elektronik hizmetlerin bütünü MEBBİS olarak ifade edilir. Öncelikle e-Okul olmak üzere birçok hizmet, online olarak MEBBİS sayesinde kullanıcılara iletilir. 


MEBBİS içerisinde birçok elektronik uygulama barındırmaktadır. Bu elektronik uygulamalar sayesinde eğitim camiasında görev yapan her düzeyde çalışan kendileri için uygun modülleri kullanarak elektronik ortamda işlemler yapma imkanına kavuşur.

MEBBİS; kişilerin özlük, kimlik, sendika, hizmet yılı, hizmet puanı, bakmakla yükümlü olduğu kişiler ve izin işlemleri, hastalık ve refakat izni gibi daha birçok bilginin bulunduğu bir sistemdir.

MEBBİS ile birlikte, öğretmen ve personeller kendi kimlik bilgilerine, sendika, hizmet puanı, izin bilgilerine, hastalık ve refakat izni bilgilerine, hizmet yılı ve özlük bilgilerine kolayca erişim sağlayabilirler. Tüm eğitimciler çalıştıkları süre boyunca onlara gerekli olacak tüm bilgilere kolaylıkla bu sistem üzerinden öğrenebilir.

MEBBİS’in içinde şu modüller bulunur,
*Devlet Kurumlari Modülü *e-Burs Modülü
*Evrak Modülü *e-Yatırım İşlemleri
*Meis Modülü *Meis Sorgu Modülü
*e-Alacak Modülü *Tefbis
*Kitap Seçim Modülü *Döner Sermaye Modülü
*EgiTek Sınav Modülü *Sosyal Tesis Modülü
*TKB Modülü *Performans Yönetim Sistemi
*MEB İnternete Erişim Modülü *Öğretmenevi Faaliyet Modülü
*Faaliyet Modülü *Yönetici Modülü
*e-Mezun *İlköğretim Kurum Standartları Modülü
*Özel MTSK Modülü *Özel Öğretim Kurumları Modülü
*Özürlü Birey Modülü -RAM Modulu
*Okul Gelişim Programı Modülü *Mal,Hizmet ve Yapım Harcamaları

MEBBİS Hizmetleri ise şunlardır;
*e-Okul *e-Akademi
*Halk Eğitim -Açık Öğretim Kurumları
*e-Yurt *e-Taşınır

Kamu haberleri, sınavlar, güncel, siyasi, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi ka-mupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara