Gündem

Mehmet Metiner 'den Kılıçdaroğlu'na PKK Konusunda Destek Yok

 AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Cezaevi Alt Komisyonu Başkanı Mehmet Metiner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderleri olduğunu belirterek, “Liderimiz ne dediyse, liderimizin dediği bizim dediğimizdir. Biz, liderimizden gayrı mülahazaları olan insanlar değiliz. Liderimizin söylediği söz doğrudur.” dedi.


Metiner, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Genel Kurulu’nda, Cezaevi Alt Komisyonu Başkanı olarak, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüleri, örgütlerine bakmaksızın ziyaret ettiklerine dair sözlerinin, CHP’liler tarafından çarpıtıldığını belirtti. 

Cezaevlerine Komisyon Başkanı sıfatıyla gittiğinde orada yatan herkesle görüştüğünü, kimsenin işlediği suçlar ya da örgütsel aidiyetleriyle ilgilenmediğini vurgulayan Metiner, “Biz yargı makamı değiliz, kişilerin işlediği suçlarla ilgili kararlar veren insanlar değiliz. Meclis komisyonunun görevi de bu değil. Dün yapmış olduğum açıklama, resmi görevimle ilgili açıklamadır. Bundan sonra da resmi görevimiz için gittiğimiz her cezaevinde örgütsel aidiyetleri ne olursa olsun herkesle görüşmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Açıklamalarının CHP’liler tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir tür cevap gibi gösterildiğini, “Mehmet Metiner’den Kılıçdaroğlu’na tam destek” başlığıyla sözlerinin çarpıtıldığını ifade eden Metiner, “Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na tam destek verecek son kişilerden biri bile olmam. Kılıçdaroğlu’na hiçbir şekilde destek vermem. Cezaevlerinde, resmi sıfatım dolayısıyla, örgütsel aidiyetlerine bakmaksızın herkesle görüşüyor olmamızı söylemem Kılıçdaroğlu’na tam destek anlamına gelmediği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi sözlerine yönelik bir cevap mahiyetinde de asla değildir.” değerlendirmesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, çatışmada yaralanan teröristi hastanede ziyaret etmesinden dolayı Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiğini hatırlatan Metiner, şöyle devam etti:

“Ben, AK Parti’li bir milletvekili olarak bir çatışmada yaralanan teröristi asla hastanede ziyaret etmem, ziyaret edilmesini de teröre destek olarak değerlendiririm. Benim sözlerimi Cumhurbaşkanımızın sözlerine bir cevap niteliğinde, parti politikalarının dışında yeni bir politikaymış gibi takdim edip çarpıtanları, özellikle de bunu yapan CHP’lileri politik ahlaksızlık, istismar örneğini sergilemekle suçluyorum, kendilerini kınıyorum.”

“Ben, CHP’liler gibi devletin terörle mücadelesini ‘Kürt halkının soykırımı’ gibi takdim eden insan değilim.” diyen Mehmet Metiner, konuşmasına şöyle devam etti:

“PKK’lı teröristlere arka çıkmak için devleti, bölgede katliamcılık yapmakla suçlayan bir insan değilim. DHKP-C operasyonu yapıldığında avukatların bürolarına koşan CHP’li milletvekillerinden değiliz. CHP’nin teröre ve teröriste nasıl yardım ve yataklık yaptığını, terör odaklarına nasıl şemsiye sağladığını hepimiz biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, yaralı bir teröristi hastanede ziyaret etmekle alakalı sözleriyle, benim resmi görev ifa ederken, cezaevinde herkesle görüşüyor olmamla ilgili sözlerimin birbirinin tersi gibi sunulması tam bir politik ahlaksızlık örneğidir, istismar örneğidir. Bu da CHP’lilere çok yakışıyor.”

– “CHP’lilerin işi gücü yalan, tezvirat, çarpıtma, politik istismar”

Mehmet Metiner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde mermi kovanı atılmasının talimatını Başbakan Binali Yıldırım vermiş gibi bir algı oluşturulmak istendiğini belirterek, “Saldıran kişi şehidimizin dayısıdır. Dayısı olması hasebiyle de Başbakanımızla görüşmesi, elini sıkması, kulağına bir şey söylemesi doğaldır, insanidir. Sanki Başbakanımız’la kucaklaştıktan sonra Sayın Kılıçdaroğlu’na eylemi gerçekleştirilmiş gibi algı oluşturmaya çalışıyorlar. CHP’nin, CHP’lilerin işi gücü yalan, tezvirat, çarpıtma, politik istismar.” ifadesini kullandı.

Mehmet Metiner, “Benim sözlerim Sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerine cevap değildir. Liderimiz ne dediyse, liderimizin dediği bizim dediğimizdir. Biz, liderimizden gayrı mülahazaları olan insanlar değiliz. Liderimizin söylediği söz doğrudur. Sözlerimin Kılıçdaroğlu’na tam destek diye sunulması beni son derece rahatsız etmiştir. Kılıçdaroğlu ile aynı karede görünmekten, aynı cümlenin, parantezin içine girmekten son derece rahatsızlık duyan bir insanım.” diye konuştu. 

-“(Biatsa biat, itaat ise itaat) diyen bir insanım”

“Mehmet Metiner’den kimseye ekmek çıkmaz. Liderimin dediği, dediğimdir. ‘Biatsa biat, itaat ise itaat’ diyen bir insanım.” ifadelerini kullanan Metiner, normal şartlarda hiçbir zaman DHKP-C’li teröristi, PKK’lı teröristi hiçbir şekilde ziyaret etmeyeceğini, resmi görevi gereği ise gittiği cezaevlerinde herkesle görüşme yaptığını kaydetti.

CHP’lilerin “Kurşun atıldı” diyerek, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan “Demokrasi kahramanı” çıkartmaya çalıştıklarını savunan Metiner, “Cumhurbaşkanımıza sabah akşam hakaretler ediliyor. Ne diyor Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Cumhurbaşkanı’na yapılan hakaretler yargıya taşınmasın, suç olmaktan çıkartılsın’. Ama benim hakkımda açtığı pek çok dava var, köşe yazılarımdan dolayı. Böylesine ikiyüzlülük, ilkesizlik, tutarsızlık ancak Sayın Kılıçdaroğlu’na yakışır, CHP’lilere yakışır.” dedi.

Bir gazetecinin sorusu üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na “boş kovan” atılmasının tepki olduğunu savunan Metiner, “Eğer tehditse karşı çıkarız. Aynı boş kovan Cumhurbaşkanımızın önüne bırakılsaydı, Sayın Kılıçdaroğlu, ‘şehidin yakınıdır, o anla ilgili öfkesini dile getirmiştir, vatandaşın tepkisini anlayışla karşılayalım’ derdi. Eğer tehdit amacıyla o kurşun bırakılmışsa, Kılıçdaroğlu’na değil, kime yapılmışsa yapılsın kınarım.” değerlendirmesinde bulundu.

AA
KAMUPERSONELİ.NET