Gündem

Melih Gökçek: 'Artık Türkiye'de Darbe Olmaz'

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ikinci darbe girişimi iddialarına ilişkin, “Artık Türkiye’de darbe olmaz, yapamazlar. Niye yapamazlar? Yapmaya kalksalar, her şeyden önce bulundukları kıtadaki askerler, astsubaylar ve vatanına, milletine bağlı subaylar bu sefer tabancayı çeker, tıpkı Ömer Halisdemir’in yaptığı gibi onların alnına sıkar.” dedi.

Gökçek, güreşte olimpiyat şampiyonluğunu kazanan Taha Akgül ve olimpiyat ikincisi Rıza Kayaalp’i kabulünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, “ikinci darbe girişimi olabileceği” yönündeki tartışmalara ilişkin sorusu üzerine Gökçek, “Türkiye’de darbe olma ihtimalini binde 1 görüyorum. O biri de niye veriyorum biliyor musunuz, olmazsa olmaz diye. Artık Türkiye’de darbe olmaz, yapamazlar. Niye yapamazlar? Yapmaya kalksalar, her şeyden önce bulundukları kıtadaki askerler, astsubaylar ve vatanına, milletine bağlı subaylar bu sefer tabancayı çeker, tıpkı Ömer Halisdemir’in yaptığı gibi onların alnına sıkar.” diye konuştu.

Uluslararası güçlerin, Türkiye’de askeri sokağa dökmenin mümkün olmadığını bildikleri için başka taktikler denemeye kalktıklarını belirten Gökçek, “Alevi-Sünni ayrıştırmasını yapmak, tahrik etmek için çok ciddi olarak organizasyonlar yapacaklar. Özellikle IŞİD ve PKK’yı bize karşı kullanacaklar. Yeniden Ermenistan hayalini canlandırmaya çalışıyorlar. Bu arada yeni bir şey ortaya çıktı, Yunanistan’ı tahrik etmeye başladılar. Yani böyle uluslararası organizasyonlar var.” ifadelerini kullandı.

– “İngiltere 10 bin askerini Kıbrıs’a doldurmuştu”

Melih Gökçek, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında İngiltere’nin de Türkiye’nin güneyini işgal etmeyi planladığını, bu olayın Türk basınında yeterince gündeme gelmediğini savundu. Gökçek şunları söyledi:

“Alanya’da biliyorsunuz 50 bin civarında İngiliz yaşıyor. Onları koruma bahanesiyle İngiltere, özellikle darbe hareketi sırasında 10 bin askerini Alanya’ya çıkmak üzere Kıbrıs’a doldurmuştu. Oradan gelip güneyi işgal edecekti. Bu tip plan ve projelerle hayallerini devam ettirmeye çalışıyorlar.”

Uluslararası güçlerin, Türkiye’ye ekonomik olarak da darbe vurmaya çalışacağını vurgulayan Gökçek, ülkenin birlik ve beraberliğine zarar verilmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Gökçek, vatandaşların endişelenmemesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Ben darbe olacağına inanmıyorum. Televizyonlarda kaç defa ne dedim? Nasıl olur darbe, televizyonlar kapanır, telefonlarla konuşamazsınız, elektrikler kesilir. Bunlardan biri olunca, hiç yolu yok derhal sokağa dökülün. Sokağa döküldüğü zaman da halk geçen seferki gibi dökülmez, herkesin kendine göre bir hazırlığı, gardı var. Dolayısıyla hiçbir şeklide bu darbede muvaffak olmaları söz konusu olamaz.”

Kamupersoneli.net | AA