Gündem

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan Çok Önemli Toplu Sözleşme ve Kadro Açıklaması

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın TRT-Haber’de “Anadolu Soruyor” programına katıldı. Burada çeşitli açıklamalar yapan Ali Yalçın “Kamu İşveren Heyetinin 2018 için 3+3, 2019 için 3+3’lük teklifine kapalıyız. Kamu İşveren Heyetine sözümüzü söyledik. Teklifinize kapalıyız. Yeni makul ve makbul bir teklif bekliyoruz”

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Kamu İşveren Heyeti’nin teklifini sunduğu son oturumun ardından TRT-Haber canlı yayınında süreci değerlendirdi. Memur Sen Genel Başkanı açıklamalarında hükümetin zam teklifine ilişkin yeni ve makul bir teklif beklediklerini ifade etti. Ayrıca Ali Yalçın açıklamalarında 4B ve 4C’liler için kadro teklifinin olduğunu da belirtti.

Konu ile ilgili olarak Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“CEBİMİZ AÇIK”

“Kamu İşveren Heyetinin 2018 için 3+3, 2019 için 3+3’lük teklifine kapalıyız. Kamu İşveren Heyetine sözümüzü söyledik. Teklifinize kapalıyız. Yeni teklifinizi bekliyoruz. Cebimiz açık, kapımız açık.”

“Helal Gıda Sertifikası, sadece ülkemizde değil küresel düzlemde de aranan, istenen bir belgedir. Kamu görevlilerimizin, helal gıda noktasında tahminen değil tescilen bir teminata sahip olmasını istiyoruz.”

“KADRO BEKLENTİSİ KARŞILANMALIDIR”

“4/C, taşeron işçiliği, sözleşmeli istihdam gibi, insanca yaşamayı, insanı yaşatmayı zorlaştıran istihdam türlerini halen uyguluyoruz” diyen Yalçın, “4/B, 4/C kapsamında istihdam edilen kamu görevlilerinin kadro beklentisi karşılanmalıdır. Taşeron işçilere verilen kadro sözü de yerine getirilmelidir. Kadrosuz değil, sorunsuz istihdamın hedeflensin.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Helal başkanım sana ama sorunuzun cvabı yani karşılığı yok çünkü emeğe saygı yok

  2. umarım gerçekleşir ne yer değişimi ne görevde yükselme ne eğitim ne izin her konuda kısıtlıyız . özellikle şu yer değiştirmeme olayı insanı çileden çıkarıyor. ( siz çakılısınız burada siz de giderseniz buralara kimse gelmez … il müdürünün bizi tesellisi )

  3. 4 b liler kadro istiyoruz 2011 2013 de olduğu gbi hakkımız olanı istiyoruz 4+2 öncesi atandk aile birliğimiz bütünlüğümüz yok maliyeye ek yükümüz yok duyun sesimizi yetkililer

  4. 4 yildir 4Bliyiz. Cocuklarimiz bizden ayri buyumesi birazcik icinizi sizlatsin. Bende kpss ile atandim ama neden adalet yok. GECIKEN ADALET,ADALET DEGILDIR.

  5. Kadro istiyoruz eğitim durumu dahi gecisimiz yok 4/bliler olarak kadro istiyoruz

  6. Kadro istiyoruz derken amacımız güvenceden çok aynı işi yapiyorsak eşitlik olsun. Tayin hakkım yok idarecilik hakkım yok kadrolu emekli sandığında biz sigortada ve.. Ya hep kadrolu ya hep sözleşmeli olalım…

  7. Bu sözleşmeden umugum yok sözleşme denildi ama ortada birşey yok memura yazık olmaz ins

  8. Bu yilki toplu sozlesmeden acikcasi maksimum 4+4 4+4 cikacaktir.Su anki durum acikca bunu gosteriyor.Sendikamizin dik durusunu gostermesinin bizce tam zamanidir.

  9. Bırakın milleti kandırmayı. Makul teklif bekliyorlarmış.dik duruş sergilemeyeceginizi herkes biliyor. Pardon pardon hükümet fazla teklif ettiğinde siz daha az almak için dik duruş sergilemiştiniz