Gündem

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan Mülakat Tepkisi

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasını sözlü mülakata dayalı olarak yapacağını açıklamıştı.Ardından birçok kuruma alımların mülakata dayalı yapılacağı açıklaması geldi.  İlk başta sözlü mülakata tepkiler gelmiş olsa da asıl sözlü mülakat gündemi, sözleşmeli öğretmen adaylarının mülakata girmesiyle başladı. Sınava giren öğretmen adayları, mülakatlarda kendilerine yöneltilen sorulardan şikayetçi oldular, sorulan sorulara tepki göstermeye başladılar. Başlangıcı öğretmen adaylarıyla oluşan sözlü mülakat tepkisi, devlet ileri gelenleri, eğitim sendikaları, milletvekilleri tepkileriyle devam etti.

Geçtiğimiz günlerde Türk Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un mülakat çıkışını aktaran haberimizi sizlerle paylaşmıştık (TIKLAYIN) Mülakat tepkileri ard arda gelmeye devam ederken, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın twitter hesabı üzerinden mülakata tepkisini gösterdi. 

Ali Yalçın mülakat tepkisini: “”Milli Eğitim Bakanlığı uygulanan ve fayda mülahaza edilmeyen”mülakat” konusunda kesin karar ifade etmek yerine tartışmaları dikkate almalı. Eğer mülakat konusunda gerekli gözden geçirmeyi öteler ve bir sonraki alımdan önce bu konuya ilişkin”ne olabilir”diye sormazsa sorun büyür.

Milli Eğitim Bakanlığı diğer bakanlıklar gibi bir bakanlık değildir.Mülakat bazı bakanlıklarda da var denilerek makul gösterilmemeli. Milli Eğitim’in kamuya personel alımı diğer bakanlıkların toplamından fazladır.Yanlış hareket MEB’in artısını değil eksisini öne çıkarır.” ifadeleriyle ortaya koydu