Gündem

Memura Hac İzni Kapıda

4. Dönem Toplu Sözleşmeleri, 1 Ağustos Salı günü yapılacak olan toplantılar ile birlikte birçok konuyu masaya yatıracak.

Kamu Görevlileri Heyeti Başkanlığını, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yapacağı bildirildi. Toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılacak görüşmeler ile başlayacak.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından masaya birçok konu yatırılacak. Görüşme yapılacak konular arasına Müslüman bir ülke de görev yapan memurlara ‘Hac İzni’ verilmesinin de eklenildiği bildirildi.

“Hac İzni Başlıklı Bir Hakla Düzenlenmesini İstiyoruz” 

Ali Yalçın kamu personel sisteminin içerisine artık yeni bir bakış açısı getirilmesi gerekliliği üzerinde duruken şu ifadelere yer verdi;

“3. Dönem Toplu Sözleşmesinde benzer bir çalışmayla kamu görevlilerin Cuma günü öğle arasının Cuma namazı kılmalarına imkan sağlayacak şekilde düzenlenmesini ve bu sürenin artırılması hükmünün yer almasını sağladık. Sorun çıktı mı? Hayır. Memnuniyet var mı? Evet.

4. Dönem Toplu Sözleşmesinde de kamu görevlilerinin Hac ibadetini yapma isteklerinin münhasıran Hac İzni başlıklı bir izin hakkıyla düzenlenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ali Yalçın şu şekilde devam etti;

“İnsan onuruna saygı duyan İnsan onuruna dayanan bir devletin kamu idaresinin buna olumlu bakması ve kamu personel mevzuatında buna dair bir hükmün yer alması insanı önceleyen bir bakışın hakim olduğunu da tescil eder” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA