Gündem

Meteoroloji Şiddetli Fırtına ve Şiddetli Yağış Uyarısı Yaptı

Meteoroloji bu akşam saatlerinden itibaren başlayacak ve önümüzde ki günler için şiddetli fırtına ve şiddetli yağış uyarısı yaptı. Meteoroloji’nin yaptığı uyarı ise Akdeniz Bölgesi için geçerli.

Akdeniz Bölgesinde şiddetli fırtına ve şiddetli yağış uyarısı Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yazılı bir açıklama ile yapıldı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazı açıklamada şiddetli fırtına ve şiddetli yağışın beklendiği yerler şöyle;

Yurdumuzun güney ve batı kesimlerinde görülen rüzgarın zamanla etkisini arttırması, Marmara, Batı Karadeniz ve Ege’de kuzey yönlerden, Akdeniz’de ise güney yönlerden; Güney Ege, Batı Karadeniz ile Orta ve Batı Akdeniz’de fırtına (60-80 km/s), Marmara, Kuzey Ege ile Doğu Akdeniz’de kuvvetli fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yapılan uyarıda ağaç ve direklerin devrilmesi ev çatılarının uçması hakkında tedbir alınması gerektiği bildirildi. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan tahmine göre şiddetli fırtına ve şiddetli yağış bugün başlayacak ve 15 Mart 2016 tarihine kadar sürecek. 

Meteoroloji bu şiddetli yağış ve fırtına hakkında uyarılarını özellikle Antalya halkı için yaptı. Akdeniz bölgesi bilindiği gibi bu aylarda fırtına ve yağışları ile gündeme geliyor. 

Kamupersoneli.net