Gündem

Meteoroloji Uyarmıştı! İstanbul'da Göz Gözü Görmüyor

İstanbul’da beklenen etkili sağanak yağış etkisini göstermeye başladı. İstanbul Avrupa yakasında nadir görülen yoğunlukla bulut örtüsüyle kaplandı. Beklenen etkili yağış için meteoroloji bir duyuru yayımlayarak vatandaşları uyarmıştı. 

İSTANBUL’DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI

Çok kısa süre içinde İstanbul’un bazı kesimleri yoğun bulutların etkisiyle karardı. Yoğun bulut örtüsünün ardından İstanbul’un bazı kesimlerinde başlayan şiddetli yağmurla birlikte dolu yağışı da görüldü. Kısa sürede etkisini hissettiren sağanak yağmur için Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayımladığı bir duyuru ile vatandaşlara ve yetkililere uyarılarda bulunmuştu. Öğlen saatlerinde Trakya kesimlerinde görülen sağanak yağmurun akşam saatlerinde İstanbul’un genelinde etkili olması bekleniyor. 

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yayımladığı uyarı duyurusunda vatandaşlara yaşanabilecek ani sel, lokal su baskını, yerel dolu  yağışı ve yıldırım düşmesine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, “Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Trakya ve İstanbul çevreleri ile Çanakkale’nin kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” ifadelerini kullanmıştı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA