Gündem

"Mevsimlik Tarım İşçilerinin İhtiyaçları Karşılanacak"

  Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, doğu ve güneydoğu illerinden fındık toplamak üzere kente gelecek mevsimlik tarım işçilerinin konaklamasına ilişkin, “Valiliğimiz gözetiminde oldukça sağlıklı kamp alanları oluşturuldu. Her yıl buralardaki eksiklikler de gözden geçiriliyor. Eğer çadır kurulacaksa çadır, seyyar evlerse evler. Bunlar mutlaka tedarik edilecek.” dedi.


Fındık hasat döneminin başlamasına sayılı günler kala, kentte tarım işçilerine yönelik hazırlıklar başladı. 

Temmuz ayının ikinci haftasından itibaren, bölgeye gelmesi beklenen tarım işçilerinin konaklayacağı alanlar, Ordu Valiliğinin girişimleriyle yeniden gözden geçirildi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevsimlik tarım işçilerinin bir iki hafta içerisinde Karadeniz’e gelmeye başlayacağını bildirdi.

Tarım işçilerinin yıllardır bölge halkıyla kaynaşmış durumda olduğuna dikkati çeken, Vali Balkanlıoğlu, “Fındık üreticilerinin çoğu, birçok tarım işçisiyle adeta akraba gibi. Çoğu üretici yıllardır aynı işçiyi çağırarak fındığını hasat ettiriyor.” dedi.

Balkanlıoğlu, Valilik olarak bu işçilerin geldiklerinde barınacakları yerlerin onarılması, elektrik ve su gibi ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalara başladıklarını belirterek, aynı zamanda işçi çocuklarının eğitimini sürdürmesine yönelik çeşitli programlar yapılmasına, bunlara kurslar verilmesine gayret edeceklerini vurguladı.

Çocukların bahçelerde değil, okullarda olacağını vurgulayan Balkanlıoğlu, ayrıca bu çocuklar için oyun mekanlarının da oluşturulacağını kaydetti.

– “Her yıl yaklaşık 10 bin işçi geliyor”

Her yıl bölgeye yaklaşık 10 bin işçi geldiğini anlatan Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

“Bu işçilerin daha iyi şartlarda kalması gerekiyor. Bu işçilerin belki iki ay kalacağı konaklama yerlerinin temiz, hijyenik ve uygun ortam olması gerekiyor. Aynı zamanda sosyal alanlarının olması gerektiğine inanıyoruz. Aksi halde biz ilgilenmezsek işçiler boş buldukları dere ve ırmak kenarlarına çadır kuracak. Bu da hoş görüntüler oluşturmayacak.”

Vali Balkanlıoğlu, Altınordu, Fatsa, Ünye ve Perşembe ilçelerinde daha önce oluşturulan konaklama alanlarının yeniden bu işçilerin kullanımına açılacağını kaydederek, buralarda Valilik gözetiminde oldukça sağlıklı kamp alanları hazırlanacağını ifade etti.

Her yıl buralardaki eksikliklerin gözden geçirildiğini aktaran Vali Balkanlıoğlu, “Eğer çadır kurulacaksa çadır, seyyar evlerse evler. Bunlar mutlaka tedarik edilecek. Bunların güvenliğinin de alınması suretiyle çalışmalar yapılıyor.” diye konuştu.

Balkanlıoğlu, suç işleyen, yanlış yolda olan işçilere yönelik her yerde olduğu gibi güvenlik güçlerinin değerlendirme yapacağını sözlerine ekledi.

AA | Kamupersoneli.net