Gündem

MHP Milletvekili Ok: Bu Kişilere Memurluk Yolu Kapatılsın

Son zamanlarda gerek yazılı ve görsel medyada gerek ise sosyal medyada kamu görevlilerin işlediği suçlar gözler önündedir. Bu suçlar halk tarafından tepki ile karşılanmakta kişilerin bu tür eylemlere nasıl yöneldikleri veya yönlendirildikleri sorgular cinstedir. İşte bu suçlardan birisi de çocuklara karşı işlenen cinsel suç ve istismarlardır.

Konuya dikkat çeken Milliyetçi Hakaret Partisi Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, 20.04.2016 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisine konu ile ilgili bir kanun teklifi verdi.

Ok’un Verilen kanun teklifinde; Son zamanlarda cinsel suç ve cinsel istismar olaylarının arttığı, çocukluk döneminin cinsel gelişim ve bilgilenmenin henüz tamamlanmadığı bir süreç olduğunu, bu durumlarda çocuklarda yaşanabilecek herhangi bir cinsel istismar eyleminin çocuklarda ve ailelerinde ciddi zararlar meydana getirebileceğini, bu gibi durumların çocuklar üzerinde korku, depresyon, kızgınlık, düşmanlık gibi uzun süreli duygusal ve davranışsal etkilere sebep olabileceğini belirtti.

Ok sözlerini şöyle tamamladı; çocukların bu gibi durumlar ile karşı karşıya kalmaması adına devlet memuru olarak atanacak kişilerde bu ve benzeri suçlardan daha önce hüküm giymemiş şartının getirilerek,  özellikle okullarda yaşanılan çocuk istismarı konusunun önüne geçilmesi hedeflenmektedir.