Gündem

Milletvekillerine Bayram İkramiyesi 20 Bin TL Mi Verilecek? TBMM den Cevap Geldi

Bazı basın yayın organlarında ve ve sosyal medya hesaplarında ortaya atılan milletvekillerine “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milletvekillerine bayram ikramiyesi olarak 20 bin TL verilmesi kararının kabul edildiği” yönündeki haberlere ilişkin TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı bir açıklama yayımladı.

BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLMESİ YÖNÜNDE BİR KARAR ALINMADI

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamasında milletvekillerine 20 bin TL bayram ikramiyesi verilmesi yönünde bir karar olmadığını vurgulayarak bu haberlerin toplu görüşme sürecinde ortaya atılmasına dikkat çekti.

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklama şu şekilde, 

“Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milletvekillerine bayram ikramiyesi olarak 20 bin TL verilmesi kararının kabul edildiği” yönündeki haber ve paylaşımlar üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur. Bilindiği üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi 1 Ekim 2017 tarihine kadar tatil kararı almıştır. Dolayısıyla haberlerde ve paylaşımlarda bahsedildiği üzere milletvekillerine bayram ikramiyesi verilmesi yönünde alınan bir karar bulunmamaktadır. Böyle bir konunun memurların toplu sözleşme kararı arefesinde gündeme getirilmesi manidardır. Bu tür asılsız haber ve paylaşımlarla Gazi Meclisimizin ve milletvekillerimizin saygınlığının ve kamu vicdanının zedelenmeye çalışılması basının doğru haber ve etik anlayışıyla bağdaşmamaktadır, Söz konusu asılsız haber ve paylaşımlara itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Allah doyursun ne diyeyim hortum meclise bağlayın doymazlar bunlar. asıl millet yoksulluk çekerken vekiller bolluk içinde ne hikmetse adelet deniyor bu işe.