Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı Sürücülere Saygı Eğitimi Verecek

Milli Eğitim Bakanlığı, yazılı olarak yaptığı açıklamada; Emniyet Genel Müdürlüğü, Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu  ile bakanlık arasında protokol imzalandığı ifade edildi.

MEB Özel Eğitim Kurumlar Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, saygı eğitimiyle trafikte güvenliğin sağlanmasının, farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını açıkladı ve Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarının çoğunun hatalı davranıştan kaynaklandığını ifade etti.

AA’nın haberine göre; eğitimler, motorlu taşıt sürücü kursları aracılığıyla verilecek.

Şamlıoğlu, trafik kazalarının azalması ve trafikte güvenliğin artması için özel motorlu taşıt kursu ders müfredatlarına zorunlu trafik adabı dersi koyduklarını açıkladığı konuşmasında: “Bu derste kursiyerlerimize, trafikte temel değerlerin yanı sıra, sorumluluk, yardımlaşma nezaket ve saygı, feragat ve fedakarlık, sabır, empati, diğergamlık, öfke yönetimi, beden dili, trafikte hak ihlalleri ve trafikte diğerlerinin sürücü davranışlarına etkisi gibi başlıklar altında bir davranış biçimi, bir trafik kültürü aşılamaya çalıştık. Şimdi ise paydaşlarımızla birlikte sürücüler öncelikli olmak üzere tüm yol kullanıcılarına bu trafik adabı eğitimini vermeyi hedefliyoruz.

Eğitim programının içeriği ve materyal geliştirme çalışmalarına başlayan bakanlık, çeşitli zamanlarda billboard, afiş, el ilanı ve broşür gibi tanıtım araçları ile oldukça geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor. Protokolün yürütülmesi için ayrıca il ve ilçelerde yürütme kurulları oluşturacak ve eğitime katılan sürücülere sertifika düzenlenecek.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA