Gündem

Milli Savunma Bakanı Işık Savunma Sanayine Yönelik ''Bu Türkiye'nin Başarısıdır''

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen Paris Havacılık Fuarı’na katıldı ve burada savunma sanayine yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Işık, yapmış olduğu açıklamasında savunma sanayinde önemli şirketlerin Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi. 

”BU FUAR ÖNEMLİ BİR KAPI”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gerçekleştirdiği konuşmasında Savunma Sanayi için bu fuarın öneminden bahsetti. Bakan Işık konuyla ilgili olarak “Burası hem bizim Türk şirketlerinin dünyaya açılması için önemli bir kapı, hem de uluslararası işbirlikleri için önemli bir platform. Bu açıdan biz, ‘Savunma sanayi ihracatında neler yapılabilir?’, ‘Dünyanın önde gelen firmalarıyla iş birliğini nasıl yaparız?’ ve ‘Sanayimizi bu büyük firmaların tedarik zincirine nasıl sokabiliriz?’ onlarla ilgili çalışmalar yaptık.” dedi.

”BU TÜRKİYE’NİN BAŞARISIDIR”

Milli Savunma Bakanı Işık, Türkiye’nin üretim konusunda göstermiş olduğu başarının bu alanda söz sahibi şirketlerin dikkatini çektiğini belirtti ve bu şirketlerin Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini aktardı. Bakan Işık ayrıca savunma sanayinde yerli üretim oranının yüzde 60 olduğunu belirti ve şunları aktardı. “Bu, Türkiye’ye büyük bir özgüven kazandırdı ama bir şey daha kazandırdı; ürettiğini satmak için çok ciddi bir arzu ve irade ortaya koydu. Bir başka nokta da büyük yabancı şirketlerin Türkiye ile birlikte iş yapma arzusunu da artırdı. Yani daha önce Türkiye ile birlikte iş yapmaya çok nazlananlar, Türkiye’yi sadece pazar olarak görenler, Türkiye’ye sadece mal satmakla yetinenler şimdi, ‘Türkiye ile birlikte proje yapalım, birlikte geliştirme yapalım, hava savunma sisteminizi birlikte geliştirelim, helikopterinizi birlikte geliştirelim, farklı sistemlerde birlikte çalıştıralım.’ önerileri getirmeye başladılar ki bu Türkiye açısından sevindiricidir. Artık savunma sanayisi alanındaki dünyanın büyük oyuncularının, ‘Türkiye ile biz ortak iş yapmak istiyoruz.’ noktasına gelmeleri aslında Türkiye’nin bir başarısıdır. Bugüne kadar hep, ‘Türkiye’ye mal satmak istiyoruz.’ diyenler bugün, ‘Türkiye ile ortak proje yapmak istiyoruz, Türkiye ile ortak iş yapmak istiyoruz, ortak üretim yapıp diğer ülkelere birlikte satmak istiyoruz.’ noktasına geldiler. Bu Türkiye’nin başarısıdır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA