Gündem

MİT'e FETÖ ihbarları Ard Arda Geliyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet ileri gelenleri, vatandaşı FETÖ ihbarları konusunda hassas olmaya davet etti.

Yaşanan darbe girişimi olayları vatandaşın da harekete geçmesine sebep oldu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), ortalama 2 bin civarında ihbar alıyorken, 15 Temmuz olaylarının ardından ihbar sayıları 5 kat arttı.

MİT’in internet sitesi üzerinden ortalama 10 bin kişi ihbarda bulundu. İhbarda bulunan kişiler, verecekleri bilgileri, ad-soyad ve adreslerini girerek MİT’e ihbarda bulundular.

Temmuz-Ağustos aylarında MİT’in internet sitesine ortalama 250 bin kişi giriş yaptı. MİT’in internet sitesinde yer alan ‘Nasıl Yardımcı Olabilirim?’ bölümü, hayal veya kurgu içermeyen delillerle kanıtlanmış istihbaratların aktarılması için önemli bir araç.

Bu bölümde: “Mesajınızı isim vermeden de gönderebilirsiniz, ancak herhangi bir araştırmaya yönelmemizi istiyorsanız kendinize ulaşmamızı sağlamak üzere adınızı/soyadınızı ve adres detaylarını da belirterek, mesajınızı gönderebilirsiniz” ifadeleri yer alıyor.

MİT, sayfanın alt kısmında ihbarda bulunanlara teşekkür ediyor. “Teşkilatımız, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamındaki başvurular için yapılan haberleşmeler dışında hiçbir konuda muhataplarıyla internet ortamında yazışma yapmamaktadır. Bu itibarla, teşkilat izlenimi yaratılarak değişik amaçlarla kullanılan ‘mit’ uzantılı e-postalara itibar edilmemesinde yarar görülmektedir” ifadeleri de yine MİT’in internet sayfasında bulunuyor.

Kamupersoneli.net