Gündem

MİT Müsteşarı Hakan Fidan Görevden Alınacak İddiaları Devam Ediyor

 Hakan Fidan Görevden Alındı Mı?


Bazı gazetelerde Hakan Fidan’ın görevden alındığı yönündeki haberler Başbakanlığa yakın kaynaklar tarafından reddediliyor. AK Parti’de Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevden ayrılmasından sonra hükümetin ve partinin başına geçen Genel Başkan Binali Yıldırım ile birlikte bir çok kamu kurum ve kuruluşunda köklü değişikliğe gidileceği iddia ediliyordu. Binali Yıldırım’ın hükümeti kurmasından kısa bir süre sonra uzun zamandır bekletildiği iddia edilen valiler kararnamesi açıklandı ve bir çok vali merkeze çekildi.

Mustafa Levent Göktaş İddiası

Bir dönem ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan eski TSK mensubu “Kahraman” olarak adlandırılan Mustafa Levent Göktaş’ın yeni MİT müsteşarı olacağı iddia ediliyor. Hakan Fidan’ın ise Japonya’ya büyükelçi olarak gönderileceği öne sürülüyor.

Tüm bu iddialar ışığında Başbakanlığa yakın kaynaklar MİT müsteşarı Hakan Fidan’ın görevden alınmayacağını dile getiriyor. Kısa zaman önce başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında kendisine yöneltilen sorulara “şu anda görevinin başında, MGK’da da yer aldı” şeklinde cevap vermişti.

Mustafa Levent GÖKTAŞ hakkında detaylı bilgilere aşağıdaki haber linkimizden ulaşabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara