Gündem

Müezzinoğlu: Kamuda Çalışanlar Darbe Girişimini Kendilerine Hak Olarak Görmemelidir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Kamuda çalışanlar, darbe, müdahale, şekillendirme ve milletin kaderiyle, hukukuyla oynayabilme hakkını kendinde bulamamalı. Bir savcının yüzde 47 oy almış, 22 milyon oy almış bir siyasi partiyi kapatma, dava açma yetkisini bulup da 11 hakimin gördüğü bir dava sonucu bir milletin iktidarındaki siyasi parti kapatılmaktan 1 oy ile kurtuluyorsa buradaki yapı hukuksal, demokratik bir yapı değildir.” dedi.

Müezzinoğlu, bir otelde düzenlenen Kamu Personel Sisteminin Değerlendirilmesi Çalıştay’ında yaptığı konuşmada, OHAL döneminde bu çalıştayı yapmanın farklı bir pencere açılmasına aracı olabileceğini söyledi.

FETÖ’nün darbe girişimi ve sonrasındaki sürece değinen Müezzinoğlu, ”15 Temmuz akşamı bu millete en ağır bedeli ödeten yapının içindeki kamu adına görev yapmış olanların, bu ülkenin kaderiyle oynamayı istemek gibi, kaderine müdahale etmek gibi bir ihanetin içinde olabilmeyi kamuda organize edebilme altyapısını bulamamalılar. Baktığımız zaman bu ülkenin demokrasisine, milli iradesine, hukuk sistematiğine müdahalelerin tamamında millet adına sorumluluk üstlenen kamuda görev yapanların dahli var.” diye konuştu.

– “Görevin hakkını ve onun hesabını vermek”

Müezzinoğlu, demokrasinin önemini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Kamuda çalışanlar, darbe, müdahale, şekillendirme ve milletin kaderiyle, hukukuyla oynayabilme hakkını kendinde bulamamalı. Bir savcının yüzde 47 oy almış, 22 milyon oy almış bir siyasi partiyi kapatma, dava açma yetkisini bulup da 11 hakimin gördüğü bir dava sonucu bir milletin iktidarındaki siyasi parti kapatılmaktan 1 oy ile kurtuluyorsa buradaki yapı hukuksal, demokratik bir yapı değildir. Bunlara alkış tutan bir anlayış da milleti merkeze alan bir anlayış değildir. Kendisini güvenceye alan, yaptığı farklı organizasyonlarla yanlışlarını da güvenceye alan bir yapının kamuda sınırlı olmasıyla çok olması arasında pek bir fark yok. Bir darbeyi tanklarla asker vasıtasıyla görüyorsunuz. Diğer darbeyi 11 hakim vasıtasıyla görüyorsunuz.”

Devlet adına sorumluluk üstlenenlerin üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini anlatan Müezzinoğlu, ”Devlet adına sorumluluk üstlenenler, kamuda millet için sorumluluk üstlendilerse ve devletteki, yönetimdeki mantalitemiz, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ veya ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ ise o zaman kamuda millet adına sorumluluk üstlenenlerin birinci görevi ve vazgeçilmez sorumluluğu, millete ait olarak kendi alanlarında taşıdıkları sıfatın, görevin hakkını ve onun hesabını vermek olmalıdır.” ifadelerini kullandı. 

Kamupersoneli.net / AA