Gündem

Muhsin Yazıcıoğlu Davasında Takipsizlik Kararı Çıktı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin verilen takipsizlik kararına tepki göstererek, “Yargıya olan güvenimiz sıfıra inmiştir. Yasal süreçte yapacağımız itirazın olumlu sonuçlanması halinde güvenimizi yeniden kazanabilirler. Bu süreçte ülkede adalet var mı yok mu onu göreceğiz.” dedi.

Mustafa Destici, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı nedeniyle parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 

Davanın bu şekilde sonuçlanmasının kendilerini üzdüğünü belirten Destici, 2013 yılında da benzer bir karar verildiğini ancak yaptıkları itirazlar üzerine dosyanın yeniden Kahramanmaraş’ta görülmeye devam ettiğini hatırlattı. Benzer gelişmenin bir kez daha yaşanabileceğine işaret eden Destici, bunun için avukatları aracılığıyla karara itiraz etmeye hazırlandıklarını bildirdi. 

Destici, “Daha önce olduğu gibi yine inanıyoruz ki yanlış hesap Bağdat’tan dönecektir. Adalet sistemimiz içinde giydiği cübbenin hakkını verecek hakim ve savcılar olduğuna inanıyoruz. Onların, bu kararı bozacağına ve dava sürecini aydınlatacağına inanıyoruz” diye konuştu. 

Dava sürecinden birçok engelle karşılaştıklarını, buna rağmen davayı Türkiye’nin gündeminde tutmayı başardıklarını belirten Destici, “Muhsin Yazıcıoğlu ve diğer şehit arkadaşlarımızın bu davası kapanamaz. Bugün olmazsa yarın, elbet bir gün muhakkak adalet yerini bulacak.” ifadesini kullandı. 

Destici, itirazları sonucunda kararın değişmemesi halinde Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını dile getirdi. 

– Türkiye genelinde eyleme yapacaklar 

Takipsizlik kararının ardından parti yönetimi olarak bir dizi karar aldıklarını aktaran Destici, bu kapsamda Türkiye genelinde eylemler yapacaklarını bildirdi.

Destici, BBP teşkilatları ile Alperen Ocaklarının, yarın saat 11.00’de eş zamanlı olarak bulundukları yerlerdeki adliyelerin önüne, üzerinde “Muhsin Yazıcıoğlu davası kapatılamaz” ifadesinin yer alacağı siyah çelenkler bırakacağını belirtti. Destici, “Yasal haklarımızı kullanarak Türkiye genelinde eylemler yapacağız. Devletimizin birliğine, milletimizin bütünlüğüne zarar getirmeyecek ve art niyetli kişilerin provokatif sözlerine kanmayacak şekilde bu eylemleri gerçekleştireceğiz.” diye konuştu. 

-132 şüpheli hakkında takipsizlik 

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, BBP teşkilatlarından görevli Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve Pilot Kaya İstektepe ile gazeteci İsmail Güneş’in hayatını kaybettiği kazaya ilişkin 132 şüpheli hakkında; “ihmal, kasten öldürmek, suç delillerini yok etme ve değiştirme” gibi suçlarla başlatılan soruşturma için takipsizlik kararı vermişti.  

AA | Kamupersoneli.net