Gündem

Nejat Koçer: Ekonomiye Sahip Çıkan Halkımızı Alkışlıyorum

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, milletin Türkiye üzerinde oynanan hiçbir oyuna izin vermeyeceğini belirterek, “Vatandaşlarımızın 15 Temmuz süreci ile başlayan cansiperane duruşlarını bugün de döviz bozdurarak, döviz fiyatları karşısında milli duruş sergileyerek göstermelerini alkışlıyorum, takdir ediyorum.” dedi.

Koçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ekonomik anlamda, 15 Temmuz sonrası aslında açıklanabilecek hiçbir yapısal sorununun bulunmadığını belirtti.

Türkiye üzerinde oynanan oyunların her gün şekil değiştirdiğini ve bu şekil değişikliklerinin ekonomiyi de rahatsız etmeye başladığını kaydeden Koçer, “Türkiye üzerinde oynanan oyunların sonuçlarını görüyoruz. Ancak sevindirici olan şey, 15 Temmuz günü Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak veren milletimiz, yine Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak verdi, milli birlik ve şuur içerisinde döviz bozdurmaya ve bu konuda birbirlerini teşvik etmeye başladı.” dedi.

Milletin bu davranışının önemine vurgu yapan Koçer, gerek darbe girişimi, gerek ekonomiye yapılan bu tür müdahaleler, gerekse ülkeye yapılabilecek her türlü müdahaleye karşı, milli duruşun ne kadar önemli olduğunun bugün bir kez daha görüldüğünü ifade etti.

Nejat Koçer, 15 Temmuz’da başlayan milli mücadele ruhunun devam ettiğine işaret ederek, “Vatandaşımız şunu çok net olarak görüyor ki o gün ülkemizi işgal etmek isteyen hainler ve bunun arkasındaki destekçileri, bugün, başta ekonomi olmak üzere çeşitli yol ve yöntemlerle bu işgali devam ettirmeye çalışıyorlar. Ne yazık ki Anamuhalefet Partisi yetkilileri de buna ses çıkartmıyor, ülkeye sahip çıkan bir anlayış sergilemiyorlar. Bu çok üzücü bir durum.” diye konuştu.

Cumhuriyetin kazanımlarına değinen CHP’nin, ülkenin milli birlik ve bütünlüğüne yönelen bu ekonomik müdahale girişimlerine karşı sessiz kalmayı tercih ettiğini vurgulayan Koçer, “Yükselen dövizin dün düşmeye başlamasının arkasında, milli şuur ve duruşun olduğunu düşünüyorum. Bu düşüş önümüzdeki günlerde de devam edecektir, bunu görebiliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. 

– “Damlaya damlaya göl olacak, bunu görecekler”

 Vatandaşların, “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” anlayışıyla döviz gişelerine, bankalara koştuğunu aktaran Koçer, şunları söyledi:

“Esnafımız, kendi imkanları ölçüsünde çok mütevazi katkılar sunarak döviz bozduranları teşvik eden ilanlar astı. Bunlar çok önemli gelişmeler. Bu küçük birikimlerle, döviz bozduranlarla dalga geçen insanlar da oldu. Ama onlar unuttular ki ‘damlaya damlaya göl olur.’ Damlaya damlaya göl de olacak, bunu görecekler. ‘Paramdan, varlığımdan, işletmemden vazgeçerim ama vatanımdan asla vazgeçmem’ diyen vatandaşlarımızın oluşturduğu milli şuurla, inşallah çok daha sakin bir ekonomik ortama kavuşacağız. Ancak bunu destekleyici milli muhalefet anlayışı ile toplumsal anlayışın da ortaya çıkması lazım. Mesele sadece AK Parti’li insanların döviz meselesi değildir; mesele Türkiye’nin meselesidir, ekonomik büyümesidir.”

Nejat Koçer, “(FETÖ ve arkasındaki işbirlikçiler 15 Temmuz’da başarısız oldu, şimdi ekonomik olarak Türkiye’yi çökertmeye çalışacaklar) deniliyor. Bugün yapılan bu mudur?” sorusuna, “17-25 Aralık’tan sana şunu gördük ki aslında çok fazla yöntem denenmiş. Biz bunları sonradan görüyoruz ve hissediyoruz. Şunu net olarak söyleyebiliriz, FETÖ ve yurt dışındaki destekçileri, bu yöntemi de deniyorlar ama başarılı olamayacaklar. Çünkü, bu milli duruş vatandaşlarda taban buldukça, bundan sonra vatandaşın direnci çok daha fazla artacaktır. Milletimiz, Türkiye üzerinde oynanan hiçbir oyuna izin vermeyecektir.” yanıtını verdi. 

Türkiye’nin bu milli duruşuna karşı bir daha, gerek silahlı gerekse ekonomik kalkışma olmayacağını düşündüğünü ifade eden Koçer, “Türkiye’yi rahat bıraksınlar. Milli mücadele verdiğimiz, milletçe geleceğimizi koruduğumuz günler yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın 15 Temmuz süreci ile başlayan cansiperane duruşlarını bugün de döviz bozdurarak, döviz fiyatları karşısında milli duruş sergileyerek göstermelerini alkışlıyorum, çok takdir ediyorum ve hepsine de teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Kamupersoneli.net – AA