Gündem

Numan Kurtulmuş Açıkladı: "FETÖ’cü olmayanları "FETÖ'cü" diye ihbar edenlerin üstüne gidilecek"

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamuda FETÖ temizlikleri yapıldı, ülkede OHAL ilan edildi, KHK’lar yayınlandı.

Bütün bunların yanı sıra FETÖ ihbarları için halk bilinçlendirildi. Çevrelerinde FETÖ’cü olanlar varsa bunların bildirilmesi istendi. Yapılan asılsız ihbarlar olması nedeniyle Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bu konuda:”FETÖ’cü olmayanları FETÖ’cü diye ihbar edenlerin üzerine gidilecek” dedi.

Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz’ün, mahkeme kararıyla serbest bırakılması konusuna da değinen Kurtulmuş, Adil Öksüz için ‘darbenin kara kutularından biri’ açıklamasını yaptı ve ekledi: “Böylesine önemli bir kişinin sabaha kadar darbenin başında duran bir kişinin orada mahkeme kararıyla serbest bırakılması normal kabul edilecek bir şey değil. Ondan sonra takip edilmemesi de normal kabul edilebilir bir şey değil.

Benim şahsi kanaatim bunu bir vatandaş olarak söylüyorum. Böylesine önemli bir kişinin sabaha kadar darbenin başında duran bir kişinin orada mahkeme kararıyla serbest bırakılması normal kabul edilecek bir şey değil. Ondan sonra takip edilmemesi de normal kabul edilebilir bir şey değil. Adil Öksüz’ün bu darbenin kara kutularından biri olduğunu düşünüyorum. En önemlilerinden biri olabilir ama başka kara kutular da var. Hala aydınlatılmamış kısımlar var mesela Yurtta Sulh Konseyi kimdir? Bunu bir paranoyaya dönüştürmeden bütün kara kutuların üzerine gidilmesi gerektiğimi düşünüyorum.”

Kurtulmuş, Kocaeli Üniversitesi’nde ihraç edilen akademisyenleri örnek vererek yanlışlık olduğunu düşünenlerin ilgili yerlere başvurmaları gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş, ABD’den Fetullah Gülen’in iade edilmesine ilişkin de
: “Bizim bir müttefik olarak, karşılıklı suçluların iadesi anlaşması olan iki dost ülke olarak beklentimiz şu; Bize zarar vermiş, canımızı yakmış, Türkiye’nin gerçekten bu anlamda ulusal bütünlüğünü ortadan kaldırmayı hedeflemiş, Türkiye’de demokratik sistemi yok etmeyi hedeflemiş olan bir çetenin hakkındaki bu soruşturma devam ederken, hiç olmazsa bu çetenin liderinin orada faaliyet yapması ve rahat bir şekilde insanları yönlendirmesinin önüne geçin.

Ben bu konuda, geçmişe göre, özellikle gezinin özeti olarak şunu söyleyebilirim. ABD’deki havanın daha müspet bir noktaya gitmekte olduğunu görüyorum. Çünkü onlar da tehlikenin, hakikaten Türkiye için çok büyük bir tehlike olduğunu artık hissediyorlar.”dedi.

Kamupersoneli.net