Gündem

Numan Kurtulmuş: " Ekim Ayının 9' unda 20 Bin Öğretmen Alacağız. "

Canlı yayın konuşması sırasında gündeme ve kamuya yapılacak olan alımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, öğretmen alımı bekleyenlere de müjdeli haberi verdi. Numan Kurtulmuş tarafından yapılan açıklamalarda aşağıdaki ifadelere yer verildi.

Kurtulmuş: ” Milli Eğitim Bakanlığımızın 10’uncu ayın 9’unda mülakatla 20 bin öğretmeni daha alacağını burada bir müjde olarak ifade etmek isterim. Bu öğretmen kardeşlerimizin birinci derecede öncelikli bölgelere atacaklar. Ekim ayının 9’unda MEB bünyesine alınmış olacaklar. 20 Bin kişi olacak bu alımlar. Geçen sene biliyorsunuz şubat ayında 30 bin öğretmen MEB’e alınmış ve onların geçiş süreçlerindeki eğitimleri tamamlanmıştır. 30 bin öğretmenimizde bu ders yılı itibariyle MEB’in esas kadrosuna geçmiştir. Bu vesileyle 20 binlik alımla birlikte 50 bin yeni öğretmenimizin MEB kadrosuna geçeceğini sizlerle paylaşmak isterim.


KAMU PERSONELİ NOTU: Bakan Numan Kurtulmuş’un 20 bin öğretmen alımından kastı 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı ve kpss şartsız 5 bin dershane alımıdır.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Bu ne biçim müjde be insafsız zaten yirmi bin alınacaktı kimi kandırıyorsunuz boşuna insanlara ümit verdiniz