Gündem

Numan Kurtulmuş : "Madde Bağımlıları İçin Kanun Değişikliği Önerisi Hazırlandı"

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sn. Numan Kurtulmuş , Madde bağımlılarının sağlık hizmetlerinden yararlanması için kanuni değişiklik önerisinin hazırlandığını bildirdi. Söz konusu öneride madde bağımlılarının en büyük sorunu olan ve prim gününe bakılmasından dolayı sağlık hizmetlerinden dışarı kalmaları önlenmiş olacak.


Uyuşturucu Batağındaki Vatandaşların Sağlık Hizmetinden Faydalanmaları için Kanuni Değişiklik Önerisi Hazırlandı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sn. Numan Kurtulmuş , Uyuşturucu İle Mücadele Yüksek Kurulu Toplantısında konuştu. Söz konusu kurul toplantısında yaptığı konuşmada uyuşturucu madde bağımlılarının, prim ödemelerine yada borçlarının bulunup bulunmadığına bakılmaksızın bir an önce sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için kanuni değişiklik tasarısı hazırlandığını dile getirdi.

Kimliklerinin Ortaya Çıkmasını İstemiyorlardı

Başbakan Yardımcısı Sn. Numan Kurtulmuş Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu Toplantısı’ndaki konuşmasında konuyla ilgili “Kişilerin tıbbi tedaviye çekinmeden başvurabilmesi amacıyla, TCK’nın 279 ve 280’inci maddelerinde belirtilen Sağlık Personelinin Bildirim ve İhbar Yükümlülüğünün Kaldırılmasına Dair Kanun Teklifi hazırlığına başlanmıştır. Uyuşturucuyla bir türlü tanışmış olan insanlar, uyuşturucu tedavisi bakımından isimleri bildirilme zorunluluğu olduğu için bundan sakınıyorlar” dedi ve Ekledi “Kimliklerinin ortaya çıkmasını istemiyorlardı. Bu yasal değişikliği en kısa zamanda yaparak, önemli bir adımı atmış olacağız.” dedi. 

Kamu personeli gündem haberlerini , kamu haberlerini ve çok daha fazlasını takip eder bildirir. Kamupersoneli.net’in android uygulaması ücretsiz ve kullanışlıdır. Gündemden geri kalmamak için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını indirin.

KamuPersoneli | Ankara