Gündem

Nusaybin Son Dakika : "Şehit sayısı 5'e Çıktı"

Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonlarda acı haberler de gelmeye başladı. Terör örgütüne karşı yürütülen operasyon sırasında saat 09:00’da güvenlik güçleri ve bölücü terör örgütü PKK’lı teröristler arasında çatışma çıktı. Saat 11:40’da keskin nişancı tüfeği ile açılan ateş sonucu Emniyet Amiri Doğan Sakarya ağır yaralandı. Mardin Nusaybin Devlet Hastanesi’ne acilen kaldırılan Emniyet Amiri Doğan Sakarya , Doktorların tüm müdahelelerine rağmen hayatını kaybetti.

Takviye kuvvetlerin Şehit polis memurunun çatıştığı bölgeye gelmesiyle operasyonun kapsamı genişletilirken bu sefer 13:45 sularında güvenlik güçleri hain tuzakların olduğu bölgeden geçerken tuzaklar infilak etti. Patlama sonrasında Binbaşı Ahmet Karaman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt’un şehit düştüğü haberi alındı.

Yaralanan 5 güvenlik görevlisinin tedavisi Nusaybin Devlet Hastanesi’nde devam ediyor. Şehit Binbaşı Ahmet Karaman’ın JÖH mensubu olduğu, Şehit Zafer Kurt’un ise Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü olduğu öğrenildi. Zafer Kurt’un bölgeye geçici görev için geldiği öğrenildi. Bölücü teröristler tarafından yapılan hain saldırılardan sonra operasyon kapsamı genişletilirken teröristlerin tuzakladıkları bir başka bombanın patlaması sonucu ismi henüz açıklanmayan 2 polis memuru olay yerinde şehit oldu.

Mardin Valiliği’nden Açıklama : “07.04.2016 perşembe günü Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde devam eden operasyon neticesinde Dicle Mahallesi’nde saat 13.45 sıralarında daha önceden tuzaklanmış olan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunu Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman ve Polis Özel Harekat Emniyet Amiri Zafer Kurt şehit olmuştur.”

Kamupersoneli.net