Gündem

Öğretmenlik ve Girişimcilik Eğitim Semineri Açılışı Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünden bir açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamanın konusu ise öğretmenlik ve girişimcilik semineri açılışının yapıldığına dair bir açıklama idi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama da Kalite Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal, TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü’nde öğretmenlik ve girişimcilik eğitimi seminerinin açılışına katıldı şeklinde söylendi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde;

Kalite Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal, TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü’nde “Öğretmenlik ve Girişimcilik Eğitimi Semineri’nin açılışına katıldı.

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Kalite Geliştirme Daire  Başkanı Mehmet Salih Canbal, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü’nde 07 Mart ve 11 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilmekte olan  2016000039 sıra numaralı “Öğretmenlik ve Girişimcilik Eğitimi Semineri’nin açılışına katıldı. Açılış konuşmasında, Bakanlığımız ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı-TÜBİTAK arasında 22 Şubat 2013 tarihinde İşbirliği Protokolü imzalandığı; bu protokol kapsamında Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın mesleki eğitim veren okul ve kurumlarda görev alan 13 bin yönetici ve öğretmene yönelik eğitimler verildiğini 2 bin öğretmenimizin de eğitimlerinin devam ettiğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığının Meslekî eğitimde kalitenin arttırılmasının öncelikli hedefi olduğunu;öğretmenlerimizin de sahada bu çalışmalara destek vermelerinin önemine değindi.Ayrıca  Son yıllarda eğitim sisteminde gerçekleştirmeye çalışılan değişimin temel amacının araştırıcı, yenilikçi, özgür düşünen, hayal eden dolayısıyla da girişimcilik ruhuna sahip bireyler yetiştirmek olduğunu; bunun için hepimizin görevi çocukların önlerindeki engelleri kaldırmak ve onları cesaretlendirmek olduğunu dile getirdi. 

Yapılan açıklamada yöneticilerin ve öğretmenlerin eğitimlerinden bahsedildi. Öğretmenlik ve girişimcilik hakkında hazırlanan protokollerden de bahsedil. Yapılan bu açılışın seminer ve eğitim olarak tekrar yapılması halinde Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünden yapılacak olan açıklamanın detaylarına sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kamupersoneli.net