Gündem

OHAL Komisyonu Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl İnceleyecek ?

FETÖ bağlantısı olduğu gerekçesi ile kamu görevinden ihraç edilenler için kurulan OHAL Komisyonuna başvurular 14 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek. OHAL Komisyonuna başvuruların başladığı ilk günden şimdiye kadar toplam 60 bin kişi başvuru yaptı. 

OHAL Komisyonu başvuru süresinin tamamlanması ile Komisyon çalışmalarına başlayacak. Komisyon 9 renkte incelemeye alınacak dosyalar için özel güvenlik önlemleri aldı. OHAL Komisyonu incelemelerine ilişkin dosyaların renk dağılımı şöyle olacak;

DOSYALARIN RENKLERE GÖRE DAĞILIMI

Emniyet mavi, eğitim kırmızı, İçişleri sarı, Sağlık turkuvaz, Başbakanlık kahverengi, Adalet Bakanlığı bordo, Milli Savunma Bakanlığı yeşil, YÖK, Yargıtay, Danıştay gibi kurumlar gri ve kurumlardan gelen başvurular da lacivert olmak üzere 9 farklı renkte arşivleniyor.

OHAL KOMİSYONU ÇALIŞMA SÜRESİ

OHAL Komisyonu arşivlerinde başvuruların olduğu dosyalara yetkili personel dışındaki hiç bir kimse bakamayacak. Sisteme yetkisiz kişilerin girmesini önlemek amacı için ise özel yazılım sistemi kuruldu. OHAL Komisyonu Başkanlığını ise Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hakim Selahaddin Menteş yapacak. Komisyon iki yıl süreyle çalışacak ve ihtiyaç olduğu takdirde süre uzatılacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA