Gündem

Online SGK SSK Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

 Ülkemizde SGK-SSK, sigortalı olabilmek adına sosyal bir yükümlülüktür. Olunmadığı halde kişi üzerine Genel Sağlık Sigortası borcu yüklenmektedir. Kişi böylelikle sosyal güvencelerden yararlanabilir. Sosyal güvenceli vatandaşların Hastane ve kaza masraflarını bağlı oldukları kurum karşılamaktadır. Ayrıca ilaç alımında da bazı indirimler sağlanmaktadır. Bu yatırılan prim ve sigortalar vatandaşların sosyal güvencelerini sağladığı gibi emeklilik için de gereklidir.

Vatandaşlar sigortalı bir iş yerinde çalışmalarına rağmen sigortalarını takip etmek istemektedir. Bu sebepledir ki, internet üzerinden TC Kimlik Numarası ile SSK – SGK Prim Sorgulama ve Hizmet Dökümü Öğrenme işlemleri yapılabilmektedir.
Bakalım SSK SGK işlemlerini nasıl yapabiliriz…

Vatandaşa kolaylık olması açısından SSK SGK işlemleri internet üzerinden online olarak takip edilebilmektedir. Vatandaşlar TC Kimlik Numaraları ile e-SGK ve e-SGM üzerinden sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler. 

SGK hizmet dökümüne nasıl ulaşılır?

Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olan SGK hizmet dökümü sigorta ve emeklilik bilgilerinin yer aldığı bir belgedir. Bu belge sayesinde öğrenmek istediğiniz bazı bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde SSK prim ödenen gün sayısı, ilk sigortalı işe giriş ve çıkış tarihi ile birlikte ayrıca sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı bilgilerini öğrenebilirsiniz. Bahsi geçen bilgiler hayatımızda lazım olabilmektedir. Bu bilgileri edinmekte fayda var. Üstelik işlemler online işlem olduğu için sıra bekleme, zaman kaybı gibi sorunlar meydana gelmez.

SSK (4A), BAĞ KUR (4B), Emekli Sandığı (4C), SGK sorgulama işlemleri online internet sitesi olarak hizmet verir. Devletimiz tarafından oluşturulmuş olan bahsi geçen uygulamalara girişinizi yaparak sizlere sunulan hizmetlerden yararlanabilirsiniz. 

SGK hizmet dökümü belgesini almak isteyen bireyler ilk olarak e-devlet sitesine girmeliler. Bu sisteme giriş yapabilmek için de e-Devlet şifresi almanız gerekir. Bu e-Devlet şifresi ile sisteme girişinizi yapabilirsiniz. 

e-devlet şifresi Nasıl alınır?

PTT şubesine kimliğiniz ile gidip 4 TL karşılığında temin edebilirsiniz. Şifrenizi kapalı bir zarf içinde teslim alacaksınız. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranız ile resmi sayfaya girişinizi yapabilirsiniz.