Gündem

Orgeneral Ümit Dündar, Jandarma Genel Komutanlığı'na Mı Geçiyor ?

Yüksek Askeri Şura toplantısında rütbe bekleme süresi dolan general ve amireller arasında görev süresi uzayan tek isim Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar oldu. 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Orgeneral Hulusi Akar’a vekalet etmek üzere Dündar geçmişti ve önemli bir misyonu da üstlenmiş olmuştu.

Orgeneral Ümit Dündar için Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevi düşünülüyordu. Ancak KKK’ya Orgeneral Yaşar Güler’in geçmesiyle birlikte Dündar’ın hangi görevde yer alacağı merak edilmeye başladı.

An itibariyle Jandarma Genel Komutanlığı koltuğunun boş olması vesilesiyle komutanın nasıl idare edileceği düşünülüyor. Bu konuda belirsizlik hakim gözüküyor. Bu durumda belirsizliğinde giderilmesi için ve alınan bazı bilgilere göre Orgeneral Ümit Dündar’ın adı JGK’da geçiyor.

Akıllarda bir kaç formül var ve bu formüllerden en çok kafaya yatan, akıllara gelen isim Dündar’ın atamasının gerçekleşmesi oluyor.

Diğer durumlarda ya rütbe kaybı meydana gelecek, ya da Jandarmaya sivil bir kişi atanacak. Bu durumların Dündar’ın atanmasına göre daha düşük ihtimaller olduğu düşünülüyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA